Dâru’l-harb ve Alevilik

Özet olarak söylemem gerekirse: Bugünkü haliyle Türkiye gibi ülkelerin dâru’l-harb mi, dâru’l-islam mı olduğu konusunda dört mezhebin farklı iki görüşü vardır. Ben, “Dâru’l-islam’dır” görüşünü tercih ediyorum.

…adlı bir kimse https://darul-islam-darul-harb-meselesi/ adresinde reddi karaman 1-2 adlı 2 eser yazmış ve neşretmiş. Bu kimseye yanıt vermelisiniz. Çok ağır iddiaları var… Mutlaka yanıt verin bu kimseye.

Cevap

Benim www.hayreddinkaraman.net adresli sitemde dâru’l-islam ve dâru’l-harb konusunda bir kitap teşkil edecek kadar yazım var.

Mukayeseli İslam Hukuku ve Anahatlarıyla İslam Hukuku isimli kitaplarımda bu konular da yer almış bulunuyor.

O kişileri okuyanlar bunları da okurlarsa yeterli olur.

Özet olarak söylemem gerekirse: Bugünkü haliyle Türkiye gibi ülkelerin dâru’l-harb mi, dâru’l-islam mı olduğu konusunda dört mezhebin farklı iki görüşü vardır. Ben, “Dâru’l-islam’dır” görüşünü tercih ediyorum. Vazifemiz bu kavramın içini doldurmak, ülke insanının hayatında İslam’ı çoğaltmak için gece gündüz çalışmaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birkaç soru ve cevap 14 Nisan 2024 | 542 Okunma Gösteriş ve istismar 07 Nisan 2024 | 361 Okunma Ağır ve yüz kızartıcı suçlara bile verilen ceza böyle oldukça 31 Mart 2024 | 605 Okunma Din, kültür, medeniyet sapkınları boş durmazlar 24 Mart 2024 | 337 Okunma Allah sormaz mı! 17 Mart 2024 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar