Bir ümmet nümunesi Uluslararası İmam Hatip Okulları

Allah Teâlâ bu rahmet, mağfiret ve saadet günlerinde müstesna birer iftar mahiyetinde iki mutluluk lütfetti: Yeni adıyla Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesi ile Bursa’da Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip...

Allah Teâlâ bu rahmet, mağfiret ve saadet günlerinde müstesna birer iftar mahiyetinde iki mutluluk lütfetti: Yeni adıyla Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesi ile Bursa’da Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesinin tertip ettikleri iftarlarda bulunduk.

Birinci okul sayın Cumhurbaşkanımızın da mezun olduğu, benim ve bir kısım dava arkadaşlarımın ilk öğretmenlik yıllarımızı yaşadığımız okul. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü de bu okulun eski binasının üst katında açılmıştı ve ilk yılını burada geçirmiştik. Şimdi hayır sahibi bir zatın inşa ettiği muhteşem binayı gezince değerli müdürüne, “Siz beni yanlışlıkla cumhurbaşkanlığı sarayına mı getirdiniz” diye takıldım. Duvarlarını süsleyen öğretmen tablolarında kimler yok ki… Celal Hoca, Yaman Dede, Ömer Nasuhi Bilmen, Mahir İz, Nurettin Topçu, Hüsrev Şeref, Hacı Cemal Öğüt, Ali Rıza Sağman… Böyle bir tablo içinde yer almak ne büyük bir şeref ve ilâhî lütuf.

Bu Proje İmam Hatip Lisesi hakkında ayrı bir yazı yazmam gerekecek.

Bugün başlıkta ifade ettiğim “ümmet nümunesi” ikinci okuldur.

Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan ve ilçe tarihinin en büyük bütçeli eğitim yatırımı olan Uluslararası Murat Hüdavendigar İmam Hatip sadece Türkiye’dekiler değil, dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler ile 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde hizmete girmiş.

Toplam 21 bin 402 metrekare alanda hayata geçirilen 36 derslik ve 750 öğrenci kapasiteli Uluslararası Murat Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi, ihtişamıyla göz dolduruyor. Selçuklu dönemi ve günümüz mimarisi harmanlanarak inşa edilen okul, Türkiye’nin tek çatı altında inşa edilen en büyük okulu olma özelliğine sahip. Yurt, yemekhane, kapalı ve açık spor salonları, konferans salonu ve kafeteryaları ile komple bir eğitim kompleksi olan Uluslararası Murat Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi, uluslararası bir kimliğe sahip.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birkaç soru ve cevap 14 Nisan 2024 | 543 Okunma Gösteriş ve istismar 07 Nisan 2024 | 362 Okunma Ağır ve yüz kızartıcı suçlara bile verilen ceza böyle oldukça 31 Mart 2024 | 606 Okunma Din, kültür, medeniyet sapkınları boş durmazlar 24 Mart 2024 | 338 Okunma Allah sormaz mı! 17 Mart 2024 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar