Türkiye’nin sacayakları

Atatürk 31 Temmuz 1920'de Türk ordusunun önemi hakkında şunları ifade etmişti: “Her durumda ordu düşmanlarımızın birinci saldırı hedefi oldu. Orduyu yok etmek için mutlaka subayları mahvetmek...

Atatürk 31 Temmuz 1920'de Türk ordusunun önemi hakkında şunları ifade etmişti: “Her durumda ordu düşmanlarımızın birinci saldırı hedefi oldu. Orduyu yok etmek için mutlaka subayları mahvetmek, aşağılamak lazımdır. Buna da teşebbüs ettiler. Bundan sonra milleti koyun sürüsü gibi boğazlamakta engel ve zorluk kalmaz.” (Atatürk'ün Bütün Eserleri, c.9, sayfa 113)
15 Temmuz için hazırlanan afişlerdeki ağlayan asker resmi bize Gazi'nin bu sözünü hatırlattı.
Resmin orijinali Körfez Savaşı sırasında ölen arkadaşına ağlayan ABD'li askere ait... Fotomontaj ile 15 Temmuz afişindeki askerin yüzü olarak bu ABD'li askerin yüzü kullanılmış.
15 Temmuz darbe kalkışmasına karışan FETÖ yanlısı askerleri temsil ettiğini düşündüğümüz bu afiş, esasen millet ile askeri karşı karşıya getiriyor.
Darbe kalkışmasının hemen ardından kaleme aldığımız makalelerde, demokrasinin zaferi olan bu olayda, kalkışmaya karışan askerler ile Türk ordusunun iyi ayırt edilmesi gerektiğini vurgulamıştık.
Yani bugünün ve geleceğin teminatı kahraman Türk ordusunu, milleti ve devleti satan asker künyeli FETÖ'cülerle karıştırmamak, milletin nezdinde ayırt etmek gerekiyor.
Benim askerliğim dönemimde ziyaretime gelen büyük bir Allah dostu zat, ordumuz hakkında bana, "Evlat, eğer asker ocağı olmasa, namazımızı kılamayız, bayrağımız gökte dalgalanamaz, evlerimizde huzur içinde yaşayamayız” demişti.
Çok doğru bir tespit… Türk askerine bakışımı sağlamlaştıran ölçü de bu söz olmuştur.
Bu sebeple iktidarın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ayakta tutan sacayaklardan biri olan orduya sahip çıkması gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 09 Ekim 2017 | 566 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 07 Ekim 2017 | 494 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 30 Eylül 2017 | 451 Okunma İmam Hüseyin 28 Eylül 2017 | 298 Okunma İmam Hüseyin kimdir? 27 Eylül 2017 | 654 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar