Türk çiftçisine bir hatırlatma

Seçime sayılı günler kala toprağını ekemeyen, ektiğinde ürününe pazar bulamayan çiftçimize bir hatırlatmamız var.AB talepleri çerçevesinde köylü nüfusu 10 milyonun altına...

Seçime sayılı günler kala toprağını ekemeyen, ektiğinde ürününe pazar bulamayan çiftçimize bir hatırlatmamız var.
AB talepleri çerçevesinde köylü nüfusu 10 milyonun altına düşürme planını hayata geçiren Ak Partisi’ne siz oy verdiniz; aslında siz çiftçiler, kendinizi siz bitirdiniz; mazotu, gübreyi en pahalı fiyattan sizlere veren Ak Partisi’ni siz iktidar ettiniz; kendi kendine yeten yedi tarım ülkesinden biri iken sarımsağı bile ithal eder bir hale getiren Ak Partisi’ni siz seçtiniz; ektiğiniz para etmediği için mahsulü denize döktüğünüzde size sırtını dönen AKP’ye oy attınız.
Şimdi hiçbir şeyden şikâyete hakkınız yok.
Hatta çiftçilik para etmiyor diye toprağını ederinin çok altında satarak şehirlerde kapıcılığa sizi mahkûm eden Ak Partisi’ne oy vermeye devam ettikçe haliniz daha da kötü olacak.
Türk tarımı bitmiştir, milletin efendisi olarak vasfedilen çiftçi açlığa mahkûm ve bankalara borçludur; malı hacizlidir.
14 Mayıs çiftçilerin günüdür. Hangi günü kutlayacaksınız?
Dünya Bankası Dünya Kalkınma Göstergeleri 2012 Raporu’na göre, Türkiye’de kırsal kesimde yoksulluk sınırı altında yaşayan vatandaşlarımızın oranı 2008’de yüzde 36 iken, 2009’da yüzde 38.7’ye yükseldi.
Kırsal kesim tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçilerimizi ve hayvan yetiştiricilerini ifade ediyor.
7 Haziran sizin kader gününüzdür!
Acziyet halini size yaşatana ‘yeter’ deme vaktidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 09 Ekim 2017 | 567 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 07 Ekim 2017 | 495 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 30 Eylül 2017 | 451 Okunma İmam Hüseyin 28 Eylül 2017 | 299 Okunma İmam Hüseyin kimdir? 27 Eylül 2017 | 654 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar