Kobani'den sonra Tel Abyad

Türkiye ile ABD yönetimi geçtiğimiz Ekim ayında Kobani konusunda ters düşmüştü.Kobani bölgesinde 3 kantonda bağımsızlığını ilan eden PYD güçlerine Türkiye'ye rağmen havadan silah...

Türkiye ile ABD yönetimi geçtiğimiz Ekim ayında Kobani konusunda ters düşmüştü.
Kobani bölgesinde 3 kantonda bağımsızlığını ilan eden PYD güçlerine Türkiye'ye rağmen havadan silah desteği veren ABD, şimdi de aynı tavrı Tel Abyad'da sürdürüyor.
Ankara'nın Tel Abyad'da IŞİD ve Kürt kuvvetleri arasındaki çatışmalarda Kürtleri, Arapları göçe zorlayarak bölgenin demografik yapısını değiştirmekle suçlamasına karşın, ABD'den böyle bir şey olmadığına dair açıklama geldi. Tam tersine yapılanlardan IŞİD sorumlu tutuldu.
Kobani'nin ardından gelen bu ikinci farklı tavır, esasen her şeyini ABD yönetimine endekslemiş bir hükümet için acı bir gidişattır.
Seçim sathında anayasal sınırları aşarak meydan meydan gezilmesine rağmen yüzde 12 oranında kaybedilen oy da, ABD'nin yüz çevirmesinin bir yansıması değil midir?
Gerçi BTP'nin önünü kesen, oylarını çalan bu cenah bunu yine ABD'ye yaranmak için yaptı ancak biz onlara son bir ikaz yapalım.
Dünyanın sarıldığı Milli Ekonomi Modeli'ni (MEM) talimatla gizleyerek milleti ABD'nin ve İsrail'in kucağına oturtmak, kaynakları onlara akıtmak hangi devlet adamlığıyla, hangi insanlıkla izah edilebilir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 09 Ekim 2017 | 567 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 07 Ekim 2017 | 495 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 30 Eylül 2017 | 451 Okunma İmam Hüseyin 28 Eylül 2017 | 299 Okunma İmam Hüseyin kimdir? 27 Eylül 2017 | 654 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar