Koalisyon görüşmeleri

Türkiye’de 16 yıl sonra ilk defa hükümet kurulması için koalisyon görüşmeleri gerçekleştiriliyor.Seçim sathında anayasal ilkeleri çiğneyerek meydanlarda AK Partisi’ne üstü kapalı destek...

Türkiye’de 16 yıl sonra ilk defa hükümet kurulması için koalisyon görüşmeleri gerçekleştiriliyor.
Seçim sathında anayasal ilkeleri çiğneyerek meydanlarda AK Partisi’ne üstü kapalı destek isteyen Cumhurbaşkanı, şimdi de koalisyon görüşmelerine müdahil.
Erdoğan, “Bugün Türkiye’nin geçmişini tartışan değil, mevcut sorunların çözümü ve geleceğin inşası konusunda irade ortaya koyacak bir koalisyon hükümetine ihtiyaç var” dedi.
Yine Erdoğan, “Millet siyasetçilerden, partilerden hizmet bekliyor. Şayet buna imkân yoksa yeniden millete gidilmelidir” şeklinde erken seçim ihtimalini de işaret etti.
Davutoğlu, Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibine, Türkiye’nin hükümetsiz bir dakikaya dahi tahammül göstermeyeceğini, bir an önce güçlü ve sağlam bir hükümetin, karşılıklı güvene dayalı güçlü hükümetin kurulmasını arzu etiğini ifade etti.
CHP’den Sayın Koç ise “Türkiye’nin güçlü bir hükümet profiliyle önümüzdeki yılları göğüslemesi gereğinin altı her iki tarafça da çizildi. Ortak çalışma noktalarının tespitine dönük niyet ortaya kondu” şeklinde açıklamada bulundu.
Koalisyon görüşmeleri, güven temelli söylemler ile başladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 09 Ekim 2017 | 567 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 07 Ekim 2017 | 495 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 30 Eylül 2017 | 451 Okunma İmam Hüseyin 28 Eylül 2017 | 299 Okunma İmam Hüseyin kimdir? 27 Eylül 2017 | 654 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar