Kadir Gecemiz mübarek olsun

Rahmet, mağfiret ve bereket dolu bir geceye erişiyoruz. Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece Kadir Gecesi… Bin aydan hayırlı olduğu ayette ve hadislerde beyan edilen Kadir Gecemiz mübarek olsun."Ramazan ayı öyle bir...

Rahmet, mağfiret ve bereket dolu bir geceye erişiyoruz. Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece Kadir Gecesi… Bin aydan hayırlı olduğu ayette ve hadislerde beyan edilen Kadir Gecemiz mübarek olsun.
"Ramazan ayı öyle bir aydır ki, onda Kur'ân-ı Kerim nazil oldu" buyuruyor Cenab-ı Hak. (Bakara, 185)
Kur'ân-ı Kerim'in Levh-i Mahfuz'dan dünya semasına inmeye başladığı gece, Ramazan ayı içerisindeki Kadir Gecesi'dir. Cebrail (as), Peygamberimize (sav) ilk vahyi bu gece getirmiştir. Alak suresinin "İkra! Oku!" emriyle başlayan ilk beş ayeti bu gecede inmiştir.
Kadir Gecesi Ramazan'ın son 10 günü içinde aranmaktadır.
Bu gecenin mahiyetiyle ilgili olarak Kur'ân-ı Kerim'de Kadir suresi vardır.
"Gerçek biz onu Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin (o büyük fazl-u şerefini) sana bildiren nedir? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. Onda melekler ve Rûh, Rablerinin izni ile her bir iş için iner de iner. O (gece) tan yeri ağarıncaya kadar bir selamdır." (Kadir, 97/1-5)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 09 Ekim 2017 | 567 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 07 Ekim 2017 | 495 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 30 Eylül 2017 | 451 Okunma İmam Hüseyin 28 Eylül 2017 | 299 Okunma İmam Hüseyin kimdir? 27 Eylül 2017 | 654 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar