İran'ın saygınlığı var, ya Türkiye'nin?

Yıllardır ambargo altında yaşayan İran, dünya güçleri olarak adlandırılan BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri ve Almanya ile AB’den oluşan grupla nükleer silah mutabakatı yaptı. Her ne kadar...

Yıllardır ambargo altında yaşayan İran, dünya güçleri olarak adlandırılan BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri ve Almanya ile AB’den oluşan grupla nükleer silah mutabakatı yaptı.

Her ne kadar Batı’nın istediği oldu şeklinde lanse edilse de bu anlaşma İran’ın işine yarayacaktır. Zira, anlaşma sonrası ambargolar kademeli olarak kalkacak, İran dünyaya entegre sürecine girecektir.

Son dönemde Ortadoğu’da IŞİD’e karşı girişilen savaşta da adından söz ettiren İran önümüzdeki süreçte daha da öne çıkacak görünüyor.

Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye’den oluşan ve ardında ABD’nin olduğu ‘Sünni’ cepheden bir süredir bahsediyoruz ve Sünni cephenin bölgede güçlenen İran’a karşı oluşturulduğunu söylüyoruz.

Şimdi ise İran’la müzakere masasına oturan bir Amerika var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 09 Ekim 2017 | 567 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 07 Ekim 2017 | 495 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 30 Eylül 2017 | 451 Okunma İmam Hüseyin 28 Eylül 2017 | 299 Okunma İmam Hüseyin kimdir? 27 Eylül 2017 | 654 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar