İmam Hüseyin ve Ehl-i Beyt

Bir matem gününe daha yaklaşıyoruz. Hz. Hüseyin kıyamında mazlumdu. Çünkü 72 yareni ile çıktığı yolculukta öleceğini bile bile 30 bin kişilik Yezid’in ordusu ile savaşmış...

Bir matem gününe daha yaklaşıyoruz. Hz. Hüseyin kıyamında mazlumdu. Çünkü 72 yareni ile çıktığı yolculukta öleceğini bile bile 30 bin kişilik Yezid’in ordusu ile savaşmış, kanını, yanlışları ikaz için esirgememiştir.

Bugünkü demokratik seçim gibi düşünürsek, İmam’ın karşısındaki 30 bin kişilik kuvvete karşı yanında 72 kişi vardı. Günümüzde, hakkın bâtılla mücadelesi de bundan farklı bir tablo değil…

İmam, koltuk derdine düşen Emevi zihniyetinin nefsî arzularıyla şehit edilmiştir.

Emevi zihniyeti ise, Resûlullah’ın “oğlum” dediği İmam Hüseyin Efendimizi, Allah’ın rızasını kazanacaklar umudu ile kandırdığı Müslümanlara öldürten zihniyettir.

Hakkın bâtıl ile örtüldüğü, yanlışın yalanlar ile gizlendiği dönemler gördü İslam tarihi...

Gadir-i Hum günü hilafeti ilan edilen, 120 bin sahabenin duyduğu vasi tayininin 3 ay sonra unutulmasına şahit oldu.

Resûlullah’ın "Ehl-i Beyt’im" dediği Hz. Fâtıma'nın, Hz. Ali'nin, Hz. Hasan'ın, Hz. Hüseyin'in ümmetin nazarında yok sayıldığı günlerden geçti.

İmam Ali Efendimizin velayetinin unutturulması, Ehl-i Beyt'in gizlenmesi, camilerden Hz. Ali'ye küfredilmesi birer Emevi zihniyeti örnekleridir.

Masum İmamları ‘halifelik elimizden gidecek’ kaygısı ile hapislerde süründüren, can endişesi içinde yaşatan da bu zihniyettir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 09 Ekim 2017 | 567 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 07 Ekim 2017 | 495 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 30 Eylül 2017 | 451 Okunma İmam Hüseyin 28 Eylül 2017 | 299 Okunma İmam Hüseyin kimdir? 27 Eylül 2017 | 654 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar