Fasıllar askıya alınsa ne olur alınmasa ne olur?

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile yürütülen müzakereleri askıya alma kararının şok etkisi yaptığı bir gerçek. Kararla ilgili olarak AB Bakanı Ömer Çelik, "Türk-AB ilişkilerini sabote etmeye...

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile yürütülen müzakereleri askıya alma kararının şok etkisi yaptığı bir gerçek. Kararla ilgili olarak AB Bakanı Ömer Çelik, "Türk-AB ilişkilerini sabote etmeye yönelik" yorumunu yaparken, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, “Bu karar tarafımızdan yok hükmünde sayılmaktadır” şeklinde bir değerlendirmede bulundu.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bu karar sadece müzmin Türkiye düşmanlarının, Türkiye'nin gelişmesinin önüne set çekmek isteyenlerin beklentisine uygundur" derken, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ise "Bu karar Türkiye'nin AB ile ilişkilerini zayıflatmaya dönük girişimlerin devamıdır" şeklinde konuştu.
Elbette Avrupa Parlamentosu'nun aldığı kararın bir bağlayıcılığı yok. Ancak devletler-arası ilişkiler dikkate alındığında raporun içeriğinde tüm Avrupa ülkelerinin altına onay verdiği eleştiriler var ve asıl olarak bu nokta önemli.
Avrupa Parlamentosu raporunda Türk kökenlilerin yoğun yaşadığı yerlerde yapılmak istenen mitinglere değinilerek, Ankara'nın Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki Türk diasporasını kontrol etme girişimlerinden kaçınması istendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı Avrupalı liderler için 'Nazi' benzetmesi de kınandı.
Raporda Alman askerlerinin İncirlik'teki üsten ayrılmasının NATO müttefiklerinin terörle mücadelesine 'darbe vurduğu' görüşüne de yer verildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 09 Ekim 2017 | 565 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 07 Ekim 2017 | 494 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 30 Eylül 2017 | 451 Okunma İmam Hüseyin 28 Eylül 2017 | 298 Okunma İmam Hüseyin kimdir? 27 Eylül 2017 | 654 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar