Bu Atatürk’tür

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Atatürk'tür.Buna kimse itiraz edemez. Hem ana, hem de baba tarafından İmam Hasan ve İmam Hüseyin'e dayanan bir soyu vardır. Buna da kimse itiraz edemez.Bugün, mevcudiyeti bir asra ulaşmamış...

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Atatürk'tür.
Buna kimse itiraz edemez.
Hem ana, hem de baba tarafından İmam Hasan ve İmam Hüseyin'e dayanan bir soyu vardır. Buna da kimse itiraz edemez.
Bugün, mevcudiyeti bir asra ulaşmamış genç cumhuriyeti, laik, demokratik, sosyal, hukuk devletini, üniter yapıyı bu seçilmiş insana borçluyuz.
21. yüzyılın dünyasında globalizm rüzgârında, kapitalizmin sömürü düzeninde varlığımızı devam ettirebilmemizin yolu da herhalde 20. yüzyılın emperyalist devletlerine karşı Mustafa Kemal'in yaptıklarını yapmaktır.
Ülkelerin süslü söylemlerle kandırılarak kendi halkına parçalatıldığı, kaynaklar savaşının son sürat devam ettiği günümüzde onun ilkelerine bağlı kalarak bu devleti ayakta tutabiliriz.
Bazıları yeni devletler kurmaktan bahsetse de böyle bir durum, dünya genelinde yaşanan gelişmeler dikkate alındığında ya dış mihrakların 'böl, parçala, yut' siyasetinin gereğidir ve onun için lafzına izin verilmektedir ya da bunu diyenlerin dünya siyaseti ile zerre alakaları bulunmamaktadır.
Zira özellikle yer aldığımız Ortadoğu coğrafyasında küçük ve daha da küçük ülkecikler ile bölge ABD ve İsrail'e teslim edilmektedir.
Yeni bir devlet kuran Atatürk için tek adamlık değil, milletin sözü önemlidir.
Teşkilat-ı Esasiye Kanunu'ndaki değişiklikler
sonrasında,

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 09 Ekim 2017 | 565 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 07 Ekim 2017 | 494 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 30 Eylül 2017 | 451 Okunma İmam Hüseyin 28 Eylül 2017 | 298 Okunma İmam Hüseyin kimdir? 27 Eylül 2017 | 654 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar