Bayramınız mübarek olsun

Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi’nin ardından bayrama eriştik. Huzur ve barış ortamında bir bayramı Allah’tan niyaz ediyoruz.Bugün Asr-ı Saadet’te Hz. Peygamber’in bayrama nasıl...

Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi’nin ardından bayrama eriştik.
Huzur ve barış ortamında bir bayramı Allah’tan niyaz ediyoruz.
Bugün Asr-ı Saadet’te Hz. Peygamber’in bayrama nasıl hazırlandığını ve bayram sabahını nasıl idrak ettiğini yazalım istedik.
Ramazan ve Kurban bayramı günleri hayır dolu zamanlardır.
“Resulullah (sav) Medine’ye geldiğinde Medinelilerin iki şenlik günleri vardı. O günlerde oyun oynar ve eğlenirlerdi. Peygamber (sav) ‘Bu günler nedir?’ diye sordu. Onlar da cahiliye döneminde bu günlerde şenlik yapar eğlenirdik, dediler. Bunun üzerine Resulullah (sav) ‘Şüphesiz Allah bu iki gününüzü bundan daha hayırlı iki güne tebdil edip değiştirdi: Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’, buyurdu.” (Sünen-i Ebu Davud, Hadis No: 1134)
Rivayetlerde, Resulullah’ın (sav) bayram günü gusül abdesti alarak namaza ve bayrama hazırlandığı aktarılır.
Sahabelerden Fakihe b. Sad’dan rivayet edildiğine göre, “Resulullah (sav) arefe günü ile Ramazan ve Kurban bayramı günlerinde gusül abdesti alırdı.” (Sünen-i ibn-i Mace, Hadis No: 1315)
Cabir b. Abdullah’ın (ra) aktardığına göre Resulullah, bayram hutbesini şöyle yapardı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 09 Ekim 2017 | 567 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 07 Ekim 2017 | 495 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 30 Eylül 2017 | 451 Okunma İmam Hüseyin 28 Eylül 2017 | 299 Okunma İmam Hüseyin kimdir? 27 Eylül 2017 | 654 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar