AB diye diye

24 Eylül'de yapılacak seçimler öncesinde Almanya'da Başbakan Merkel ve rakibi Martin Schulz, TV ekranlarında kozlarını paylaştı. Ülkede azımsanmayacak sayıda Müslüman Türk'ün yaşıyor olması...

24 Eylül'de yapılacak seçimler öncesinde Almanya'da Başbakan Merkel ve rakibi Martin Schulz, TV ekranlarında kozlarını paylaştı. Ülkede azımsanmayacak sayıda Müslüman Türk'ün yaşıyor olması Türkiye ile ilgili özel bir başlık açılmasına da neden oldu.

İslamafobinin Avrupa'daki seçim kampanyalarında oy için kullanıldığından bahsedilse de, esasen Hıristiyan kültürü ile yetişen bireyler olduklarından adayların bu konudaki görüşleri bizce olması gereken bir durum.

Merkel konuşmasında, Türkiye'ye ekonomik baskıyı arttırmak istediklerini ifade etti.

Rakibi Shulz ise, Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerini keseceğini belirterek, ödenen mali yardımların da dondurulacağını savundu.

İki siyasetçi de, 3 milyonu aşan Suriyeli mültecilerin Türkiye'de tutulmasında ve bu konuda yardım yapılmasında görüş birliğine vardı!

Konuşmayı takiben AB Bakanı Ömer Çelik, “Tuğlaları popülizm olan bir Berlin Duvarı inşa ediyorlar. Bu tavır, tüm Avrupa’yı popülizmden inşa edilmiş bir Berlin Duvarı ile kuşatmaktır. Bu Avrupa’yı içe kapatmaya karar vermektir" cevabını verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 09 Ekim 2017 | 565 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 07 Ekim 2017 | 492 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 30 Eylül 2017 | 450 Okunma İmam Hüseyin 28 Eylül 2017 | 298 Okunma İmam Hüseyin kimdir? 27 Eylül 2017 | 654 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar