Seçimden sonra neler olacak?

Öyle ya da böyle, bir seçim sürecinin daha sonuna yaklaştık.Bu Pazar sandıklar kurulacak ve bir yandan muhtar, belediye başkanı seçerken bir yandan da iki ittifaktan birinden taraf olacağız.Seçime 5 gün kala seçim...

Öyle ya da böyle, bir seçim sürecinin daha sonuna yaklaştık.

Bu Pazar sandıklar kurulacak ve bir yandan muhtar, belediye başkanı seçerken bir yandan da iki ittifaktan birinden taraf olacağız.

Seçime 5 gün kala seçim tahmini yapmak çok zor olduğu için ben de tahminde bulunmayacağım. Malum çok fazla değişken var. (Kamuoyu araştırma şirketlerinin yalancısıyım)

Ama seçim bitip, sandıklar sayılmaya başladığı andan itibaren olacaklarla ilgili ortalama tahminlerde bulunabilirim. Başlığa bakıp da öyle büyük büyük kehanetler beklemeyin, baştan söyliyeyim. 

Seçim sonuçları açıklandığında ilk bakılacak olan İstanbul ve Ankara'yı kimin aldığı, ardından da genel olarak yüzde 51 ve 49'luk dengenin değişip değişmediği olacak. Bunun bir yerel seçim olması da bunu değiştirmeyecek.

Seçim günü yine muhtelif uçan mühür, kaçan oy, görünmez sandık, koşan zarf vakaları sosyal medyayı baya şenlendirecek. O gün bol bol tweet silmelere şahitlik edebiliriz. 

Seçimin en hararetli ili, geçen yerel seçimde olduğu gibi Ankara olacak. Mansur Yavaş yine caps rekorları kıracak. 

Oylar YSK'ya teslim edilene kadar en çok "sandıkları terketmeyin!" cümlesini duyacağız. 

Ekran başındaki herkes illaki bir Fox Tv'ye uğrayıp, Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya'nın mimiklerinden analiz yapmaya çalışacak. 

Bu seçim Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişten sonraki ilk yerel seçim olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip.

Bir anlamda sistemin yerel seçimlere etkisi görülecek ve şayet Cumhur İttifakı beklenenin altında oy alırsa o zaman bunun üzerinden bir sistem tartışması yürütülecek. Aksi olursa sistem tartışmasını gündeme getirmek isteyenlerin hevesi kursağında kalacak ve bu mevzu rafa kalkacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başak Demirtaş'a yapılanı kınayan ezikler! 16 Haziran 2020 | 10.862 Okunma Fatih Altaylı'dan Cüneyt Özdemir'e ne değişti? 29 Mayıs 2020 | 10.510 Okunma Çocuklarınızın ekran bağımlılığı arttı mı? 18 Mayıs 2020 | 2.687 Okunma Sevda Noyan olayı ve muhafazakar dönüşüm! 11 Mayıs 2020 | 8.532 Okunma Dayatmacı, Baskıcı ve Faşist 29 Nisan 2020 | 5.581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar