Rus televizyonunun algı operasyonu

Hadi bu manipülatif haberi yapanlar Rus, bu haberi büyük bir şehvetle paylaşan ve yayan içimizdeki "Rusları" ne yapacağız? Beğenseniz de beğenmeseniz de Erdoğan özellikle yurt dışında sadece Erdoğan değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin temsilidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in Moskova'daki görüşmesinin ardından imzalanan mutabakatın medyaya yansıması iki türlü oldu. Bir taraf anlaşmayı "zafer" olarak nitelendirirken bir taraf "hezimet" olarak değerlendirdi.

Bunlara şaşırmıyoruz artık. Sonuçta medyanın ne kadar etkili bir propaganda aracı olduğunu düşünürsek her iki taraf da kendine göre üstüne düşeni yaptı diyebiliriz. 

Erdoğan-Putin görüşmesinin ardından gündeme taşınan konulara baktığımızda bu anlamda ders niteliğinde örnekler görmek mümkün. Görüşmenin hemen ertesinde odada bulunan Katerina heykelinden koparılan tantana birkaç günümüzü aldı.

Tam o konu kapandı derken dün Rus Devlet televizyonu Rossiya24'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Türk heyetinin 2 dakika bekletildiğini gösteren görüntüler yayınlandı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başak Demirtaş'a yapılanı kınayan ezikler! 16 Haziran 2020 | 10.862 Okunma Fatih Altaylı'dan Cüneyt Özdemir'e ne değişti? 29 Mayıs 2020 | 10.510 Okunma Çocuklarınızın ekran bağımlılığı arttı mı? 18 Mayıs 2020 | 2.687 Okunma Sevda Noyan olayı ve muhafazakar dönüşüm! 11 Mayıs 2020 | 8.532 Okunma Dayatmacı, Baskıcı ve Faşist 29 Nisan 2020 | 5.581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar