RTÜK denetimi demişken...

"RTÜK nasıl bir denetim yapacak, neyi hangi kritere göre denetleyecek, Youtube içerikleri bu denetimlere tabi olacak mı, olmayacaksa neler bu kapsama girecek?" soruları önümüzde duruyor.

Geçen hafta Netflix, BluTV ve Puhutv gibi dijital platformların RTÜK denetimine girmesini sağlayan yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla birlikte ortalık yine toz duman oldu. 

Yönetmeliğin internetten yapılan istismarı önlemek amacıyla yapıldığı söylense de bunun internet dünyasına sansür olacağını söyleyenler çok daha fazla. 

Hatta iktidara yakın gazetelerin yazarları bile bu karara neredeyse isyan etti. 

İyi niyetli düşünsek bile internet dünyasının uçsuz bucaksızlığında "RTÜK nasıl bir denetim yapacak, neyi hangi kritere göre denetleyecek, Youtube içerikleri bu denetimlere tabi olacak mı, olmayacaksa neler bu kapsama girecek?" soruları önümüzde duruyor. 

Ben eminim ki bu soruların cevabını RTÜK bizden fazla düşünüyordur. Çünkü milyonlarca internet yayınını denetlemek neredeyse imkansız. 

Her şeyden önce bir kere RTÜK'ün ismi buna münasip değil.

İsmi "Radyo Televizyon Üst Kurulu" olan bir kurul niye interneti denetliyor? Biri bana bunu anlatabilir mi?

RTÜK denetimi tv kanallarına yaptığı gibi yapacaksa, bazı öngörülerde bulunabiliriz bence. 

Mesela dizileri düşünelim...

Bir kere RTÜK için şiddet içerikli sahneler hiç sıkıntı değil.

Mesela Çukur'daki gibi sürekli silahların patladığı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başak Demirtaş'a yapılanı kınayan ezikler! 16 Haziran 2020 | 10.862 Okunma Fatih Altaylı'dan Cüneyt Özdemir'e ne değişti? 29 Mayıs 2020 | 10.510 Okunma Çocuklarınızın ekran bağımlılığı arttı mı? 18 Mayıs 2020 | 2.687 Okunma Sevda Noyan olayı ve muhafazakar dönüşüm! 11 Mayıs 2020 | 8.532 Okunma Dayatmacı, Baskıcı ve Faşist 29 Nisan 2020 | 5.581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar