Reel politikçi müslümanların Trump aklayıcılığı

İki cinayet düşünün... İkisinde de katil belli... Birinde katil cinayeti sessizce işliyor, sanki hiç o işlememiş gibi... Diğerinde ise katil bas bas bağırıyor "ben bu adamı...

İki cinayet düşünün...

İkisinde de katil belli...

Birinde katil cinayeti sessizce işliyor, sanki hiç o işlememiş gibi...

Diğerinde ise katil bas bas bağırıyor "ben bu adamı öldürüyorum" diye.

Şimdi soru şu: Sonuca baktığımızda ikisinin birbirinden bir farkı var mı?

İkisi de cinayet işliyor, adam öldürüyor. Tarzlarının farklı olması işlenen cinayeti ortadan kaldırır mı?

Birini diğerinden daha makbul yapar mı?

İşini göstere göstere yapan katile kalkıp da "aman hiç değilse dürüst davrandı" deyip alkışlayacak mıyız?

***

Bu örneği neden verdim?

ABD Başkanı Trump 7 müslüman ülkeden gelen sığınmacıların 90 gün boyunca ABD'ye girişlerini yasakladı. ABD'de kıyamet kopuyor. Halk müslüman sığınmacılara karşı yapılan bu yasağa karşı protesto eylemleri düzenliyor.

Ve bütün bu olaylar karşısında özellikle bazı muhafazakar medya sakinlerinin tavrı hayret verici.

Şu yazdıklarını solcular yazsa "bunlar zaten müslüman düşmanı" derler ama buna rağmen yasaklara maruz kalan müslümanlara karşı Trump'ı savunma güdüsünden geçemiyorlar. 

Bu İslamofobik ve yabancı karşıtı uygulamaya normal şartlarda tepki verilmesi beklenir değil mi? Tepki gelmediği gibi ilginç bir şekilde bu uygulamaya karşı alelacele bir Trump aklayıcılığı izliyoruz.

Aslında Obama müslüman coğrafyaları kana bulamış, miyonlarca göçmeni sınır dışı etmiş, Trump'ın kararnamesinin altında Obama'nın imzası varmış...

Peki bütün bunlar bizim için Trump'ın daha iyi olacağı/olduğu anlamına gelir mi?

Amerikan halkı ülkeye giriş yasağı getirilen Müslümanlar için seslerini yükseltirken samimi değillermiş. Ama Trump yasak koyarken çok samimiymiş, en azından dürüst davranmış!

Amerikan halkının samimiyetsiz olması, Trump'ın yapacaklarını açıkca söyleyerek "dürüstçe" yapması, Trump'ın İslamofobik tavrını ortadan kaldırır mı?

Türkiye Cumhuriyeti devleti elbette kendi çıkarlarını herkesin önüne koyarak Trump'ın politikalarına, çıkarına göre tepki verebilir ya da vermeyebilir.

Hatta belki "güç" odaklı bir dünyada kendi gücünü ikame edebilmek ve daha da güçlenebilmek için müslümanlara karşı yapılan bu yasakçı uygulamalara şimdilik sessiz kalmayı seçmiş olabilir. Bilemiyoruz...

Bütün bunları ayrı tutuyorum.

Fakat devletlerin güç savaşları, reel politik, çıkar çatışmaları, dengeler falan en azından müslümanlara uygulanan ayrılıkçı bir yasak söz konusu olduğunda bir müslümanın tepki vermesinin önüne geç/e/memeli diye düşünüyorum.

Bunu sadece "müslümanlar" bağlamında ele almak da yanlış. Bu önce insan sonra müslüman kimliğinin gerektirdiği bir durum.

Kimse Trump'a karşı eylem beklemiyor zaten de kınayıp geçmek yerine Trump'ı aklamaya çalışmak da çok hazin oldu be!!!...

Haa, tabi bir de Trump yanlış yapıyor falan dediğinizde sizi neredeyse "vatan haini" ilan edecekler.

Bu da artık kronik bir hastalık haline geldi malesef.

***

Başa dönecek olursak;

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başak Demirtaş'a yapılanı kınayan ezikler! 16 Haziran 2020 | 10.862 Okunma Fatih Altaylı'dan Cüneyt Özdemir'e ne değişti? 29 Mayıs 2020 | 10.510 Okunma Çocuklarınızın ekran bağımlılığı arttı mı? 18 Mayıs 2020 | 2.687 Okunma Sevda Noyan olayı ve muhafazakar dönüşüm! 11 Mayıs 2020 | 8.532 Okunma Dayatmacı, Baskıcı ve Faşist 29 Nisan 2020 | 5.581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar