Ekrem İmamoğlu'na hayırlı olsun!

YSK'nın İstanbul seçimleri için verdiği kararın hukuki boyutunu yorumlayacak değilim. Hem gerekçeli kararı açıklanmadı hem de bu işi hukukçulara bırakalım...

Fakat şunu söyleyebilirim ki YSK'nın seçimlerin yenilenmesi kararıyla birlikte Ekrem İmamoğlu evet, artık bir belediye başkanı değil ama çok daha fazlası oldu.

Meseleyi tamamen siyasal iletişim ve algı yönetimi açısından değerlendirecek olursak;

- AK Parti YSK'ya her ne kadar bavullarla belge taşısa da itirazlarını kamuoyu nezdinde gerekçelendiremedi, daha doğrusu kendi tabanı dışındaki seçmen kitlesini ikna edemedi.

- İtiraz süreci boyunca özellikle Ali İhsan Yavuz'un "Bir şey oldu ama ne oldu tam olarak bilemiyoruz" şeklindeki muğlak ifadeleri akıllardaki soru işaretlerini gidermekten öte ters etki yaptı.

- Binali Yıldırım'ın uhuletle ve suhuletle YSK'nın kararını bekleyen tavrı dışında hem AK Parti'den hem de MHP'den gelen tüm söylemler negatif algı yarattı. 

- YSK Ekrem İmamoğlu'nda eksik olan şeyi tamamladı. Artık İmamoğlu'nun da nur topu gibi bir mağduriyet hikayesi var. Tepe tepe kullansın ki bizim halkımız mağduru sever, mağdurdan yana tavır alır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başak Demirtaş'a yapılanı kınayan ezikler! 16 Haziran 2020 | 10.860 Okunma Fatih Altaylı'dan Cüneyt Özdemir'e ne değişti? 29 Mayıs 2020 | 10.510 Okunma Çocuklarınızın ekran bağımlılığı arttı mı? 18 Mayıs 2020 | 2.686 Okunma Sevda Noyan olayı ve muhafazakar dönüşüm! 11 Mayıs 2020 | 8.528 Okunma Dayatmacı, Baskıcı ve Faşist 29 Nisan 2020 | 5.581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar