Çay içmek de direnmeye dahil mi?

Yeni Anayasa komisyondan geçip Meclis Genel Kurulu'na gelmeden önce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "ne pahasına olursa olsun direneceğiz" demişti. Hatta tam bir devrimci edasıyla yumruğunu havaya...

Yeni Anayasa komisyondan geçip Meclis Genel Kurulu'na gelmeden önce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "ne pahasına olursa olsun direneceğiz" demişti.

Hatta tam bir devrimci edasıyla yumruğunu havaya kaldırıp;

-"Pazartesi TV'lerinizi açın, mücadelemizi göreceksiniz" demişti. 

Tabi bu sözler haliyle yeni anayasaya karşı olanlara ve CHP tabanına bir umut olurken, bir yandan da merak uyandırdı : "Ne yapacaklar acaba?"

Pazartesi değil ama Salı gecesi Twitter'ı açanların (Çarşamba da televizyonu açanların) gördüğü manzara şu oldu:

Başbakan Binali Yıldırım yanında AK Partili vekillerle muhalefet kulisine çaya gidince, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li vekiller de buyur etmiş. Hep birlikte çay içip sohbet etmişler. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Kurul öncesi yaptığı meydan okumayı hatırlayan muhalifler, Binali Yıldırım'la birlikte gülüşmeler eşliğinde çay içtiğini görünce büyük bir hüsrana uğradı. 

Benimse bu kareyi görünce iç sesimin yansımaları şöyle oldu:

- Çay içmek de direnişe dahil mi?

- Çay içe içe direneceğiz!

-Siyaset böyle bir şey işte; yumruk kaldırarak başladığın sürece, çay bardağı tutarak devam edebiliyorsun. 

- Binali Yıldırım yaa, yine yaptı yapacağını...

- Meclis'te vekiller yumruklaştığında "Aoww bunlar Türkiye'ye hiç yakışmayan manzaralar" diyoruz. Ee oturup çay içtiklerinde de yine yakıştıramıyoruz. 

- "Kutuplaşma insanları konuşamaz hale getirdi" diye dert yananlar, iki parti lideri oturup çay eşliğinde sohbet edince " aa bak ne güzel oluyormuş" diyemiyor arkadaş.

- Bu Kemal Kılıçdaroğlu da ne yapsa millete yaranamıyor. Hatta CHP'lilere bile yaranamıyor! 

- "Ülke karanlığa gömülürken ana muhalefet partisi lideri oturmuş iktidar partisiyle çay içiyor, olacak şey değil" diyenler oturup demli bir çay içsin. İyi gelecek.

- Sohbet sırasında Kılıçdaroğlu, Binali Yıldırım'a "Teklifi geri çekseniz ne güzel olur, ortam yumuşar" demiş. Binali Yıldırım teklifi çekmeden de ortamı gayet güzel yumuşatmayı başarmış.

- "Muhalefet bir çayla yelkenleri suya indirdi" diyenler bence Özgür Özel'in hakkını yemiş. Çünkü Özgür Özel, Binali Yıldırım'a espriyle "Başbakanların muhalefet kulisinde çay içmeye devam ettiği bir rejimi savunuyoruz" demiş. Çay içerken bile muhalefet adam...

O VEKİL KİM?

Genel Kurulda anayasa teklifinin 3. oylaması gerçekleşti. Çıkan sonuçların ilgi çekici bir yanı var. Geçersiz ve çekimser oylar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başak Demirtaş'a yapılanı kınayan ezikler! 16 Haziran 2020 | 10.862 Okunma Fatih Altaylı'dan Cüneyt Özdemir'e ne değişti? 29 Mayıs 2020 | 10.510 Okunma Çocuklarınızın ekran bağımlılığı arttı mı? 18 Mayıs 2020 | 2.687 Okunma Sevda Noyan olayı ve muhafazakar dönüşüm! 11 Mayıs 2020 | 8.532 Okunma Dayatmacı, Baskıcı ve Faşist 29 Nisan 2020 | 5.581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar