Aile Bakanı Sıla'yı nasıl arar!

Olacak iş değil!Koskoca Aile Bakanı, nikahsız bir birlikteliğin sonunda şiddet gören bir şarkıcı kadını nasıl arar da "geçmiş olsun" der. Aile Bakanı, bunu yaparak toplumun en önemli birimi olan...

Olacak iş değil!

Koskoca Aile Bakanı, nikahsız bir birlikteliğin sonunda şiddet gören bir şarkıcı kadını nasıl arar da "geçmiş olsun" der. 

Aile Bakanı, bunu yaparak toplumun en önemli birimi olan aile mefhumunu çaaatt diye parçalamış, tüm değerlerimizi alt üst etmiştir!

Hadi aradı diyelim, nasıl olurda telefonu açar açmaz "sizi kocanız mı dövdü?" diye sormaz. 

Bununla kalsa iyi; daha olayın altından ne rezillikler çıkacak belli değil. 

Bir Aile Bakanı böyle ne idiği belirsiz ilişkilerin içindeki bir kadını sırf erkek arkadaşından dayak yedi diye nasıl arar!? mış, falanmış, filanmış...


Bu yorumlar Ahmet Kural'dan şiddet gördüğü için mahkemeye başvuran Sıla'yı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk telefonla arayarak "geçmiş olsun" dedi diye yapılan yorumlar. 

Yorumla da kalmadı elbette. 

Başta Akit gazetesi, yazarları ve İslamcı cenahtan bir takım şahıslar Bakan Hanım'ı yerden yere vurdu. 

Sadece Aile Bakanı'nı da değil. Olayın akabinde "Herkese karşı her türlü şiddete son" diyerek konuyla ilgili bir açıklama yapan KADEM de hedef haline geldi. 

Zaten kurulduğundan beri KADEM'e kıl olan, "başımıza bir de bu feminikler çıktı" diyerek kadın hakları savunculuğunu aşağılayan bu tayfa için gün doğmuştu. 

Yani bu arkadaşlara göre; 

-Bir kadın sadece evli olduğunda kocasından dayak yerse şikayet etme hakkına sahip,

-Bir kadın herhangi bir erkekten şiddet görürse bunları önce "evli mi, değil mi" diye ayıracağız, sonra evli olanlara destek verebiliriz, belki. Evli olmadan şiddet görenlerin zaten Allah belasını versin. 

-"Kadına şiddet" mi, o da ne? Türkiye'nin ancak "evli kadına şiddet" gibi bir meselesi olabilir. Diğer türlüsü bizi bozar!

İşte bu zihniyet mini etekli bir kız tacize uğradığında "canım o da mini etek giymeseymiş" diyebilen, sokakta cinsel saldırıya uğrayan bir kız için "gecenin o saatinde ne işi varmış sokakta" diyebilen zihniyetin ta kendisidir. 

Mevzu kadın olunca hele de bu seküler bir kadınsa fiili görmek yerine;  "yahu yapmış ama bi sor niye yapmış"çılığa yanlamayı tercih ederler. 

Oysa ortada bir şiddet vakası var. 

Her gün binlercesinin yaşandığı fakat medyaya düşmediği için haberimizin olmadığı kadına şiddet olaylarıyla dolu etrafımız. 

Sıla'nın ünlü bir isim olması dolayısıyla konu ülkenin gündemine oturdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başak Demirtaş'a yapılanı kınayan ezikler! 16 Haziran 2020 | 10.860 Okunma Fatih Altaylı'dan Cüneyt Özdemir'e ne değişti? 29 Mayıs 2020 | 10.509 Okunma Çocuklarınızın ekran bağımlılığı arttı mı? 18 Mayıs 2020 | 2.686 Okunma Sevda Noyan olayı ve muhafazakar dönüşüm! 11 Mayıs 2020 | 8.528 Okunma Dayatmacı, Baskıcı ve Faşist 29 Nisan 2020 | 5.581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar