Bir AK Partili bir Saadetli bir de ev sahibi

Bu bayram gerilimin adı: Evde AK Partili misafirle Saadet Partili misafirin aynı anda denk gelmesi... Hitchcock gelsin de gerilim neymiş görsün. Mevzu bir yerde illaki seçime gelecek. Nasıl gelmesin? Haftaya sandık başına gidecek...

Bu bayram gerilimin adı: Evde AK Partili misafirle Saadet Partili misafirin aynı anda denk gelmesi... 

Hitchcock gelsin de gerilim neymiş görsün. 

Mevzu bir yerde illaki seçime gelecek. Nasıl gelmesin? Haftaya sandık başına gidecek herkes. 

Böyle bir durumda kalan ev sahibinin halini varın siz düşünün. 

Ya da durun ben anlatayım. 


RAHMETLİ MARKS'IN KULAKLARI ÇINLASIN


Sınıfta dersi kaynatmaya çalışan çocuk misali, konu seçimlere gelmesin diye sürekli alakasız polemikler ortaya atarak misafirlerin dikkatini dağıtmak hiç de kolay değil. 

Kadim bayram polemiklerinden girerim, konu konuyu açarken zaman geçer diye düşünüyor insan.

Önce "ev baklavası mı yoksa hazır baklava mı?" diye attım ortaya bir soru. Gençlerin zaten ev baklavası kavramından haberleri olmadığı için hiç ilgilerini çekmedi, o kafalar cep telefonundan milim kalkmadı. 

Büyükler de "nerde o eski bayramlar" diye mevzuya dalar, ordan da çıkamazlar diye beklerken biri kalkıp "hiç bişeyin artık eskisi gibi tadı yok. Zaten hazır baklavanın kilosu da olmuş şu kadar... Her şey ne kadar pahalandı" demesin mi. 

Ooo... En riskli alana jet hızıyla dalış yaptık. 

Topu, kendimi de gömmek pahasına "ama hanımlar da biraz kolaycılığa kaçıyor sanki" diyerek taca çıkarmaya çalıştımsa da olmadı. 

Ve, "Ne yapsınlar onlar da çalışıyor, yoruluyor. Bu zamanda ev geçindirmek kolay mı?" atağıyla top tekrar sahalarda. 

Hemen çocuklara döndüm "Çocuklar hadi yine iyisiniz. Bu bayram dedenize bin lira yattı, dağıtmıştır size. Ne alacaksınız bakalım?" dedim ama demez olaydım. "Yooo bin lira dediler ama babanneme 750 yatmış. Söylerken bol keseden veriyorlar, hiç 750 demediler" cevabıyla kaçınılmaz sonun yaklaştığını hissetmem bir oldu. 

Vay arkadaş! Rahmetli Marks boşuna dememiş "alt yapı üst yapıyı belirler" diye. Bayramda bile her mevzu dönüp dolaşıp ekonomiye geldi. 

Konu hayat pahalılığıyla kapanır, dolara uğramaz inşallah derken, ona da uğradı. 

Yahu bi CHPli falan olsa ortaya "Ramazan bayramı mı, şeker bayramı mı?" diye atarsın, yürür gider. Ama ortamda terminolojisi, ideolojisi, kökleri bir, dalları ayrılmış insanlar var. Tutmaz yani şeker bayramı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başak Demirtaş'a yapılanı kınayan ezikler! 16 Haziran 2020 | 10.860 Okunma Fatih Altaylı'dan Cüneyt Özdemir'e ne değişti? 29 Mayıs 2020 | 10.509 Okunma Çocuklarınızın ekran bağımlılığı arttı mı? 18 Mayıs 2020 | 2.686 Okunma Sevda Noyan olayı ve muhafazakar dönüşüm! 11 Mayıs 2020 | 8.528 Okunma Dayatmacı, Baskıcı ve Faşist 29 Nisan 2020 | 5.581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar