25 Haziran'da kazma bitti kürek var!

24 Haziran seçimleri için dün, son üçten geriye sayımın başladığı gündü. Başbakan Binali Yıldırım'ın Ankara'nın 6 ilçesinde gerçekleştirdiği mitingleri ekibiyle beraber...

24 Haziran seçimleri için dün, son üçten geriye sayımın başladığı gündü.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Ankara'nın 6 ilçesinde gerçekleştirdiği mitingleri ekibiyle beraber izleme imkanı buldum.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki sadece miting alanlarında değil geçtiğimiz her yerde Binali Yıldırım'a büyük bir sevgi gösterisi ve teveccüh vardı. Binali Yıldırım da bu teveccühü karşılıksız bırakmayarak hep aynı güleryüz ve samimiyetle kucakladı insanları.

Ankara mitinglerinin en çarpıcı kısmı ise Sincan mitinginden Polatlı mitingine konvoyla değil Yüksek Hızlı Tren'le geçmek oldu.

Ankara'dan İstanbul'a, Konya'ya, Eskişehir'e giden hızlı tren Yozgat, Sivas ve Erzincan'a da gitmeye hazırlanıyor. Hedef demiryollarında bu projelerin Doğu'ya kadar her ili kapsaması.

Binali Yıldırım'ın yüksek hızlı tren projesindeki emeklerini biliyoruz. Dolayısıyla şimdi imzasını taşıyan bu projeyle bir mitingden diğerine giderken eminim bunun gururunu yaşıyordu.

Trende sohbet ederken bunu da hatırlayarak Başbakanlığı döneminde içine en çok sinen, "iyi ki bana nasip oldu" dediği projenin hangisi olduğunu sordum kendisine.

"Hangi birini sayayım ki..." diyerek devam etti: "Projelerin hepsi çok anlamlı, çok güzel projeler yaptık. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'ye çağ atlattık. Alt yapıda, yollarda, havaalanlarında, demiryollarında, denizcilikte, limanlarda, haberleşme, internette, sosyal medyada, bütün bu alanlarda Türkiye 2002 yılında dünyada 39. sıradaydı şimdi 9. sıraya yükseldi. Bunlar hep son 15 yılda oldu".

"Ama illaki biri gözbebeğinizdir" demem üzerine "Şu proje nasıl mesela?" deyip, bana içinde bulunduğumuz yüksek hızlı treni işaret etti. 

Ardından "Bu da 100 yıllık bir hayaldir... Cumhurbaşkanımızın indiği, dünyanın en büyük havalimanı da bizim mega projelerimizin başında geliyor. Avrasya Tüneli var, Marmaray var asırlık rüya... Denizin altından iki kıtayı birleştiren... Yavuz Sultan Selim Köprüsü var, Osmangazi Köprüsü var, Ovit Tüneli var, Cankurtaran Tüneli var... Yani bundan sonra bir kısmını Muharrem İnce'ye liste olarak vereceğim, o saysın. Ben yoruldum, sen devam et diyeceğim. Anlatacak bir şeyi yok çünkü" cevabıyla Muharrem İnce'ye de gönderme yapmadan geçmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başak Demirtaş'a yapılanı kınayan ezikler! 16 Haziran 2020 | 10.862 Okunma Fatih Altaylı'dan Cüneyt Özdemir'e ne değişti? 29 Mayıs 2020 | 10.510 Okunma Çocuklarınızın ekran bağımlılığı arttı mı? 18 Mayıs 2020 | 2.687 Okunma Sevda Noyan olayı ve muhafazakar dönüşüm! 11 Mayıs 2020 | 8.532 Okunma Dayatmacı, Baskıcı ve Faşist 29 Nisan 2020 | 5.581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar