Bu ikiyüzlülüğü bir kenara not ettik...

Hayrettin Karaman'ın ettiği söz bir ayrı dert, Hayrettin Karaman'a karşı sus pus olan "İslamcı erkekler" ayrı bir dert... Bu sözleri bir Hürriyet yazarı sarfetseydi de böyle suskun mu...

Hayrettin Karaman'ın ettiği söz bir ayrı dert, Hayrettin Karaman'a karşı sus pus olan "İslamcı erkekler" ayrı bir dert... Bu sözleri bir Hürriyet yazarı sarfetseydi de böyle suskun mu kalırlardı?..

 
 
 
“Ben başını örten ama göstere göstere sigara içen bir bayan gördüğümde şöyle bir intibaa kapılıyorum: Sanki farklı olanlara şunu diyor: Siz benim başımı örttüğüme bakmayın, benden ümidinizi kesmeyin, sizinle paylaşacağım daha çok şeyim var”.

Nereye çekseniz oraya gidebilecek ama aslında temelde “kadın” algısıyla ilgili bir problemin dışa vurumu olan bu ifadeler Hayrettin Karaman’ın dünkü “Başörtülü sigara” yazısından.

Kadınlar ya da başörtülü kadınlar konusunda her türlü yorumu yapma hakkını kendinde bulan bağzı “hocaları” gördüğümde ben de şöyle bi intibaa kapılıyorum:

- Bu hocalar başörtülü kadınlar olmasaydı ne yapacaklardı acaba?

İslami meselelerle ilgili o kadar ufuk açıcı çalışmalar, dinin özüne dair o kadar derinlikli ve sarsıcı analizler yapıyorlar (!), İslam dünyasının içinde bulunduğu duruma karşı o kadar kafa patlatıp muhteşem öneriler getiriyorlar (!) ama gel gör ki hiç birisi başörtülü kadınlarla ilgili ettikleri laflardan daha fazla gündem olmuyor. Hay aksi!... 

Keşke kadın meselelerine kafayı taktıkları kadar erkek meselelerine de taksalar da bu dinin sadece biz kadınlara farz olmadığını hep birlikte yeniden idrak etsek. 

***

 
Başörtülü kadın olmak bu ülkede ne hikmetse Kemalistinden İslamcısına her kesimin sizin üzerinizde söz hakkına sahip olduğunu düşünmesi demek. Üstelik bunu cinsiyet ayırmadan söylüyorum. İslamcı kesimde bu ahkamı özellikle erkekler keserken, diğer kesimde laikçi ablalar başı çekebiliyor. 

Hakikaten merak ediyorum, nedir kardeşim sizin bu başörtülü kadınlarla derdiniz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başak Demirtaş'a yapılanı kınayan ezikler! 16 Haziran 2020 | 10.860 Okunma Fatih Altaylı'dan Cüneyt Özdemir'e ne değişti? 29 Mayıs 2020 | 10.510 Okunma Çocuklarınızın ekran bağımlılığı arttı mı? 18 Mayıs 2020 | 2.686 Okunma Sevda Noyan olayı ve muhafazakar dönüşüm! 11 Mayıs 2020 | 8.528 Okunma Dayatmacı, Baskıcı ve Faşist 29 Nisan 2020 | 5.581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar