Sanatçıların neden sesi çıkmıyor?

Tarihi darbelerle dolu bir ülkede ilk kez bir darbe girişiminin böylesine püskürtüldüğüne şahit olduk. Darbe teşebbüsünün başarısız olmasının birçok nedeni olabilir fakat halkın...

Tarihi darbelerle dolu bir ülkede ilk kez bir darbe girişiminin böylesine püskürtüldüğüne şahit olduk.

Darbe teşebbüsünün başarısız olmasının birçok nedeni olabilir fakat halkın gösterdiği irade galiba başı çekiyor.

Tankların önüne kendilerini siper eden, gözünü kırpmadan kendisine silah doğrultan darbecilerin elinden silahı zorla çekip almaya çalışan bu halk tam bir kahramanlık ve demokrasi destanı yazdı.

İki gündür hem darbeye tepkisini göstermek hem de ikinci bir darbe girişimine karşı meydanları, sokakları, havaalanlarını boş bırakmadı.

Peki bütün bunlar olurken toplumumuzun "duyarlı" sanatçıları neredeydi?

Hergün ekranlarda gördüğümüz ünlülerden neden çıt çıkmadı? 

Neden Gezi eylemleri sırasında kol kola girmiş, TOMA'ların önüne kendini siper etmiş, Gezi Parkı'nda sabahlayan ve "demokratik mücadele" veren bir tane bile oyuncuyu, sanatçıyı, şarkıcıyı falan göremedik?

Terör saldırıları sonrası sosyal medya hesaplarından verdikleri tepkiyi neden darbeye karşı veremediler? 160 kişinin şehit olduğu bu kalkışmanın terörden ne farkı vardı? 

Ya da hak ihlali olduğunu düşündükleri her olayda hemen bildiri yayınlayan bazı sanatçılar neden henüz "darbeye karşı" bildiri yayınlama gereği duymadı?

Maşallah, çoğu bir anda dut yemiş bülbüle döndü. Tam da konuşulması gereken zamanda... 

Çevreye gösterdikleri duyarlılığı darbeye karşı neden gösteremediler?

Hak ihlaliyse mesele, bundan ala hak ihlali olur mu?

Demokrasi mücadelesiyse eğer darbeye karşı durmak, tepki göstermek en büyük demokrasi mücadelesi değil midir?

Yoksa mesele ne hak ihlali ne de demokrasi değil de biz hala anlamadık mı?

Elbette bu darbe girişimine karşı ses veren duyarlı sanatçılar da oldu. Fakat sayıları o kadar az ki. 

Oysa bu toplumun gözü önünde bulunan sinema, televizyon ve müzik dünyasının önde gelen isimlerinden gür bir ses duymayı beklerdik.

Ama olmadı.

Çoğu bir tweet bile atmadı. 

Belki de Cumhurbaşkanı'nın iftarında boy göstermek "milli iradeden" yana olduğunu göstermek için yeter diye düşünüyorlar, bilemiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başak Demirtaş'a yapılanı kınayan ezikler! 16 Haziran 2020 | 10.862 Okunma Fatih Altaylı'dan Cüneyt Özdemir'e ne değişti? 29 Mayıs 2020 | 10.510 Okunma Çocuklarınızın ekran bağımlılığı arttı mı? 18 Mayıs 2020 | 2.687 Okunma Sevda Noyan olayı ve muhafazakar dönüşüm! 11 Mayıs 2020 | 8.532 Okunma Dayatmacı, Baskıcı ve Faşist 29 Nisan 2020 | 5.581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar