Memleket böyle mi batıyor?

Basit yazacağım... Çok basit. Hatta biraz vulgar olacak. Çünkü bir sosyal kesimin siyasal "numara"larını ve gitgide bozulan karakterini ifşa edebilmek için gündelik hayattan dem vurmak en iyi yol.

Çünkü apaçık olanı lafları dolandırarak anlatmaya çalışmanın anlamı yok!
Gündelik hayat, anlamak isteyene her şeyi anlatıyor.

***

İyi ki sosyal medya var, diyorum bazen.
Hele şu Instagram... Tavsiyem şudur ki, siz de Instagram'a girin ve her Allah'ın günü "memleket yandı bitti, kül oldu" diye ağlaşanların, "kutuplaşmanın baskısı altında bunaldıklarını" veya "ülkenin gericiliğe teslim olduğunu" iddia edenlerin bayram tatilini nasıl geçirdiklerine bir bakın!
Baktıkça, içinizden "bu nasıl keyiftir kardeşim!" diye söyleneceksiniz; "Allah bozmasın ama bu nasıl bir coşmadır, nasıl dört başı mamur zenginliktir!" Mesela şu alabildiğine şık ve pek gözde "beach club"da denizin üzerine kurulmuş hamakta şekerleme yapan sakallı genç adam daha bir ay önce soğan patates fiyatlarının yüksekliğinden kalkarak ülkenin çöküşe doğru sürüklendiğini anlatan komşunuz değil mi?

***

Bir konuya açıklık getireyim...
Belli bir sosyal kesimden söz ediyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu ‘ego’larla nereye? 23 Nisan 2024 | 434 Okunma Aynada kendimize bakmaya sıra gelecek mi? 22 Nisan 2024 | 381 Okunma Geçiştirilen geçmiş ve gelecek 19 Nisan 2024 | 124 Okunma Tam o noktadan başlayın! 18 Nisan 2024 | 320 Okunma Sahnedeki denge bozulur mu? 16 Nisan 2024 | 205 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar