‘Islanmak ihtiyacı içindeyim’

"Bilmeyenler sanırlar ki, çay rayihasının en nefisi Seylan'da duyulur. Hayır, Seylan tarçın kokan bir adadır. Taze çay havasını her yerdekinden latif ve kuvvetli olarak Himalaya eteklerinde son tren istasyonu Darjeeling'de...

"Bilmeyenler sanırlar ki, çay rayihasının en nefisi Seylan'da duyulur.
Hayır, Seylan tarçın kokan bir adadır.
Taze çay havasını her yerdekinden latif ve kuvvetli olarak Himalaya eteklerinde son tren istasyonu Darjeeling'de teneffüs edersiniz. Bu İngilizlerin verdiği ve övündüğü bir isimdir. Yerliler için orası Gori Sankar'dır. Yani bulut yığını!"

***


Sabahın erken saatinde kitaplığa uzanıp Refik Halit Karay kitabını çekersen, olacağı budur...
Bu satırları okur, sonra kalkar mutfağa gider, dolapları karıştırırsın.
Çay yapmak gerek...
Seylan çayımı yeni getirtmiştim ama Darjeeling kutusu boş. Bir türlü sevemediğim Çinlilerin güneşte oksitlendirilmiş Oolong çayı kutusu tepeleme dolu.
Şimdi ne yapmalı?
Zaten Seylan deyince tadım kaçtı. Sri Lanka orası malum.
Birkaç ay önce iflasını ilan eden, halkı fena sıkıntılara düşen ülke. Onun için ayrı bir bahis açsam kaç kişi okuyacak, bilemiyorum.
Çayına bakıp ülkesini...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tam o noktadan başlayın! 18 Nisan 2024 | 162 Okunma Sahnedeki denge bozulur mu? 16 Nisan 2024 | 204 Okunma Bayram tatilinde halk dersleri 15 Nisan 2024 | 368 Okunma Dalgıçlık zamanı... 13 Nisan 2024 | 86 Okunma Bilmiyor muyuz sanki! 12 Nisan 2024 | 133 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar