Altını çizdiğim satırlar-81

Gelmekte olan şeylere kim inanır? (C.BUKOWSKI / Sıradan Delilik Öyküleri) *** Gözlüğünü takmamış bir miyobun bakışlarına sahipti. (TIM PARKS / Kader) *** Bazen bir çocuk, bazen köpek, bazen de bir...

Gelmekte olan şeylere kim inanır? (C.BUKOWSKI / Sıradan Delilik Öyküleri)

***
Gözlüğünü takmamış bir miyobun bakışlarına sahipti. (TIM PARKS / Kader)
***
Bazen bir çocuk, bazen köpek, bazen de bir ağaçla konuşuyorum. Sorsanıza niçin? Niçin sizinle konuşmuyorum, sormayacak mısınız? Çünkü vaktiniz yok sizin durup kendinizi dinlemeye bile. (MEVLANA İDRİS / Şizofreni Risalesi)
***
Konuşmuyorsunuz? Arada bir tutulurum çünkü, kelimelere güvenim kalmaz. (N. F. KISAKÜREK / Aynadaki Yalan)
***
Gülebilirdik tabii ama gülmedik. Artık olmaz. Nicedir peşinde koştuğumuz o yalnızlığa kavuştuktan sonra artık gülmüyoruz. (J. CORTAZAR / Mırıldandığım Öyküler)
***
Büyükannemin her öğün sonunda tekrarladığı gibi: "Bitirmek lazım, yarına tadı kalmaz." Haklıymış. (J.L. FOURNIER / Son Siyah Saçım)
***
Biliyor musun, hayat bitti zannedersin, yeniden başlar, bitti zannedersin yeniden başlar. (AYŞE ŞASA / Bir Ruh Macerası)
***
Yanlarına yaklaşıldığında tanıdığım herkes birbirine benziyor. (THOMAS BERNHARD / Don)
***
Annem bir keresinde erkekler kadınlarının ayaklarına kapanıp özür dilemedikçe dünyanın asla huzur bulamayacağını söylemişti. (JACK KEROUAC / Yolda)
***
Sonunda kadınlar, erkeklerin içlerinde unuttukları ağrılar değil midir? (KAAN BURAK ŞEN / Oh Kaos)
***
Bir gün kadınlardan söz edeceğim. Ama bunun için içimde iyice yer açılmasını beklemek gerek. Günün birinde içimde dev bir boşluk yaratmayı başardığımda onlara istediğim kadar yer verebileceğim. Ama kitaplar başka. Kitapların bir başı ve sonu vardır. Bir başı ve sonu olan bir yerde kadınlardan söz etmek istemem. Onların hakkını böyle teslim edemem. (EMILE AJAR / Yalan-Roman)
***
Bende iz bıraktı... Fark etmediniz mi? (DANIEL PENNAC / Teşekkür Ederim)
***
Suya yatırılmış kayısı pestili bir gün. (MUSTAFA AKAR / Ev Hali)
***
Hep başkalarının varlığı gerek bu yalnızlığa. (BİLGE KARASU / Uzun Sürmüş Bir Günün Akşamı)
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Korka korka, nereye böyle? 28 Mart 2024 | 325 Okunma Cilalı tavırlar mı, gerçekler mi? 26 Mart 2024 | 294 Okunma Vitrinde DEAŞ var, inanalım mı? 25 Mart 2024 | 397 Okunma Savaş ve Barış 24 Mart 2024 | 162 Okunma Haftanın notları: Sonrası hüsrandır hep 23 Mart 2024 | 88 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar