Altını çizdiğim satırlar-78

Hastalıkları teşhis etmek hekimin işidir, çünkü hasta her zaman yalan söyler. Yalan söylemeden yapamadıkları için değil, hastalığın kendini savunma düzeneğinin bir parçası bu olduğu için... (L. DURRELL / İskenderiye Dörtlüsü-Balthazar)

Günlük deneyim içsel yaşantının şaşırtıcı bir çöküşünü gözler önüne sermektedir. Kimin bugün hâlâ bir ruhu var? Dinlere yönelik ilginin yeniden canlanışına gelince... bu bir arayışın sonucu mu, yoksa tersine, sakatlanmış öznelliğine ruh protezi talep eden bir yoksunluğun sonucu mu diye sormak hakkımız... (J. KRISTEVA / Ruhun Yeni Hastalıkları)

***

İnsanın zamanını aşırı meşgul geçirmesi, eyleminin amaçlarını sorgulamasını erteleyen ve anlık avuntular sağlayan bir uyuşturucudur. Eylem, onlar için kutsaldır. İş bağımlısıdırlar. Durmak, onları pusulası şaşmış bir dünyadan duyulan sıkıntıyla karşı karşıya bırakacaktır. Durmazlar. (VINCENT de GAULEJAC / İşletme Hastalığına Tutulmuş Toplum)

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya bir eşikte salınıyor 29 Mart 2024 | 7 Okunma Korka korka, nereye böyle? 28 Mart 2024 | 370 Okunma Cilalı tavırlar mı, gerçekler mi? 26 Mart 2024 | 294 Okunma Vitrinde DEAŞ var, inanalım mı? 25 Mart 2024 | 397 Okunma Savaş ve Barış 24 Mart 2024 | 164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar