Altını çizdiğim satırlar-77

İnsan niçin yaşadığını bilmezse günü gününe yaşamakla kalıyor; günün geçmesini, gecenin gelmesini beklemekten başka zevki olmuyor.

Bugün nasıl yaşadım, sorusuna cevap vermeden uykuya dalıyor, ertesi gün gene aynı hayat. (GONÇAROV / Oblomov)

***

Kötü yazılmış bir senaryonun içine figüran olarak hapsedilmiştim sanki. Burada ayna karşısında sürekli çalışılan replikler ve tiratlar pratik yapılıyor; bomboş, yeri olmayan türlü türlü laflar söyleniyordu. Çünkü afili cümlelerle besteledikleri hakikati bir türlü diledikleri kişilerin suratına çarpamıyorlardı. Onların borusu anca buralarda, hayranlarıyla çevrelenen mekanlarda ötebilirdi. (KAAN BURAK ŞEN / Hayatındaki Tüm Kışları Unutan Adam)

***

Hafızayı sükunete kavuşma hamlelerinde desteklemek gerek. Çünkü bir de kötü hafıza var ve sahneyi istila etmeye meyilli. Kötü hafıza başkalarıyla boş yere meşguliyet demek, yıpranma ve gevezelik. (P. SOLLERS / Medyum)

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Korka korka, nereye böyle? 28 Mart 2024 | 275 Okunma Cilalı tavırlar mı, gerçekler mi? 26 Mart 2024 | 294 Okunma Vitrinde DEAŞ var, inanalım mı? 25 Mart 2024 | 397 Okunma Savaş ve Barış 24 Mart 2024 | 162 Okunma Haftanın notları: Sonrası hüsrandır hep 23 Mart 2024 | 88 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar