Altını çizdiğim satırlar-51

Sana anlatamadıktan sonra gördüklerim neye yarar! (BARIŞ BIÇAKÇI / Aramızdaki En Kısa Mesafe) *** Mutlu olmak demek, ürküntü duymadan kendinin farkında olmak demek. (WALTER BENJAMIN / Tek Yön) *** İnsanları...

Sana anlatamadıktan sonra gördüklerim neye yarar! (BARIŞ BIÇAKÇI / Aramızdaki En Kısa Mesafe)

***
Mutlu olmak demek, ürküntü duymadan kendinin farkında olmak demek. (WALTER BENJAMIN / Tek Yön)
***
İnsanları yalan söyledikleri zaman dinlemeyi severim. Olmak istedikleri ama olamadıkları "kişi"yi anlatırlar. (YUSUF ATILGAN / Aylak Adam)
***
Babamın cam gözünün farkında değildim. On dört yaşındaydım. Sahilden biraz uzakta yüzüyorduk. Babam bana seslendi ve döndüğümde onun, suyun içinde ayakta durduğunu ve sağ eliyle sağ taraftaki göz çukurunu kapatıp, sağlam gözüyle parıldayan derinlikleri araştırdığını fark ettim. Kaçak göz, deniz dibinden bize bakıyordu. Bir inci avcısı gibi suya daldım, parıltısını izleyerek elimin yarısı kumla dolmuş halde onu zor bela yakaladım. O gece, denizde taş kaydırıyor ve okyanus dibiyle ilgili hayaller kuruyordum. Sonra görebilen bir göz olmadığında okyanusun hiçbir şey olmadığını fark ettim. Nasıl bir güç! Gözlerimi kapadığımda tümü yok olup gitmişti. (PAUL BROOKS / Sessiz Ülkeye Doğru)
***
Güldü ihtiyar. Sen her şeyin seninle alakalı olduğunu zannediyorsun, evladım, o kadar mı cahilsin, dedi. İbrahim şaşırdı. Ama benimle alakalı zaten, çünkü ben kaybettim hayatımı ve ben arıyorum, dedi. Bir tek mi sen, dedi ihtiyar. (GÜRAY SÜNGÜ / İbrahim'in Kaybettiğini Bulmasıdır)
***
Yoksa bir ölüyü çok severek hayata geri döndürmek mümkündü de, henüz hiç kimse yeterince sevmedi mi? (ELIAS CANETTI / Saatin Gizli Yüreği)
***
Onu camide sütunlarla konuşurken buldum. "Ya Eban deli mi oldun?" dedim. "Evet, senin gibiler yanında" dedi, sonra şu mısrayı okudu: "Sizin yanınızda aklımdan oldum, fakat vallahi kalbim deli değil." (EBU'L KASIM en NEYSABURİ / Akıllı Deliler Kitabı)
***
Bir insanın hakiki nefesi hangisidir? İçine çektiği nefes mi, dışarı bıraktığı nefesi mi? (MARGARET ATWOOD / Kör Suikastçi)
***
Sahi sormadım bir şeyler içer misin? Çayı seversin, bardağı tutuşundan biliyorum. Kahveyi de seversin, onu da hatırında tutuşundan biliyorum. (SENEM GEZEROĞLU / Unuttum Yalnız)
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bugünün yaraları geleceğin planları 19 Mart 2024 | 106 Okunma Pandeminin başlangıcına dönüp bakmak 18 Mart 2024 | 245 Okunma Tam şimdi... 17 Mart 2024 | 135 Okunma Haftanın notları: Bunlarla oyalanamam! 16 Mart 2024 | 79 Okunma Dünya artık dönemiyor 15 Mart 2024 | 209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar