Müslüman her hâline hamd etmelidir

Hamd, bütün nimetleri Allahü teâlânın yarattığına ve gönderdiğine inanmak ve söylemek demektir. Şükür, O’nun verdiği nimetleri İslamiyete uygun olarak kullanmak demektir. Hamd, yani (elhamdülillah)...

Hamd, bütün nimetleri Allahü teâlânın yarattığına ve gönderdiğine inanmak ve söylemek demektir. Şükür, O’nun verdiği nimetleri İslamiyete uygun olarak kullanmak demektir.

Hamd, yani (elhamdülillah) demek, namaz kılarken vacip, her duadan önce ve yiyip içtikten sonra sünnettir. Her hatırladıkça söylemek mübahtır. Pis yerlerde söylemek mekrûh, haram yedikten, içtikten sonra söylemek, haramdır ve hatta küfre sebep olur. Bunun için her zaman, "Elhamdülillah alâ külli hâl, sivel-küfri ved-dalâl" demelidir. Böylece Müslüman, küfürden ve dalâletten başka her haline hamd etmiş olur. Kavuştuğu her nimete şükretmesi de, ayrıca kulların Allahü teâlâya karşı vazifesidir.

Hamd, bütün nimetleri Allahü teâlânın yarattığına ve gönderdiğine inanmak ve söylemek demektir. Şükür, O’nun verdiği nimetleri İslamiyete uygun olarak kullanmak demektir. Herhangi bir kimse, herhangi bir zamanda, herhangi bir yerde, herhangi bir kimseye, herhangi bir şeyden dolayı, herhangi bir suretle hamd ederse, bu hamd ve övgülerin hepsi, Allahü teâlânın hakkıdır. Her şeyi yaratan, terbiye eden, yetiştiren, her iyiliği yaptıran, gönderen hep Odur. Kuvvet ve kudret sahibi yalnız O’dur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mübarek ramazan şerefli​ bir aydır... 20 Mart 2024 | 6 Okunma Masonlar ve İngilizler 31 Ocak 2024 | 19 Okunma İslâmda ilk fitneyi çıkaran Yahudi!.. 03 Ocak 2024 | 500 Okunma İngilizlerin İslam düşmanlığı 05 Ekim 2022 | 239 Okunma İslâm düşmanlarını bize kahraman olarak tanıtanlar 28 Eylül 2022 | 853 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar