İbadetlere bidat karıştırmamalıdır

"Âlimlerin yazılarından anlaşılıyor ki, hoparlörle ezân, kâmet okumak ve namaz kıldırmak bidattir. Bidat işlemek büyük günahtır." 

Dinde tahrif hareketleri -22-
Fıkıh ve fetvâ kitaplarının çoğunda, meselâ "Kâdihân"da diyor ki: (Ezân okumak sünnettir. İslâm dîninin şiârından, alâmetlerinden olduğu için, bir şehirde, bir mahallede ezân terk edilirse, hükûmetin oradaki Müslümanlara zorla okutması lâzımdır. Müezzinin kıble cihetini ve namaz vakitlerini bilmesi lâzımdır. Çünkü, ezânı başından sonuna kadar kıbleye karşı okumak sünnettir. Ezân, namaz vakitlerinin ve iftâr zamanının başladığını bildirmek için okunur. Bu vakitleri bilmeyenin ve fâsıkın okuması, fitne çıkmasına sebep olur. Aklı olmayan çocuğun, sarhoşun, delinin, cünüp olanın ve kadının ezân okumaları mekruhtur. Müezzinin tekrar okuması lâzım olur. Ezân minârede veya mescidin dışında okunur. Mescidin içinde okunmaz. 
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mübarek ramazan şerefli​ bir aydır... 20 Mart 2024 | 6 Okunma Masonlar ve İngilizler 31 Ocak 2024 | 19 Okunma İslâmda ilk fitneyi çıkaran Yahudi!.. 03 Ocak 2024 | 500 Okunma İngilizlerin İslam düşmanlığı 05 Ekim 2022 | 239 Okunma İslâm düşmanlarını bize kahraman olarak tanıtanlar 28 Eylül 2022 | 853 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar