Hakiki Müslümanın güzel hasletleri

“Şu iki şeyden daha kötüsü yoktur: Allah’a şirk koşmak ve onun kullarına zararlı olmak. Şu iki hasletten de daha üstünü yoktur: Allah’a iman etmek ve onun kullarına faydalı...

“Şu iki şeyden daha kötüsü yoktur: Allah’a şirk koşmak ve onun kullarına zararlı olmak. Şu iki hasletten de daha üstünü yoktur: Allah’a iman etmek ve onun kullarına faydalı olmak.” 

 
 
Müslüman, diğer Müslüman kardeşini en az kendisi kadar düşünür. Kendisine yapılmasını uygun görmediği şeylerin başkalarına da yapılmamasını ister. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Kendisi için sevdiğini, din kardeşi için sevmeyen kâmil mümin olamaz.) (Buhari)
Müslüman, başkalarına güzel öğüt verir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Siz, din kardeşinizin aynasısınız. Onda gördüğünüz lekeyi siliniz!) (Ebu Davud)
Müslüman, herkesin gönlünü hoş etmeye, üzüntüsünü gidermeye çalışır. Peygamber efendimiz hadis-i şeriflerde buyurdu ki: (Bir mümini sevindireni, Allahü teâlâ kıyamet günü sevindirir.) (İbni Mübarek)
(Bir kimsenin üzüntü ve sıkıntısını gidereni veya bir mazluma yardım edeni, Allahü teâlâ yetmiş üç defa mağfiret eder.) (Harâiti).
(Allah indinde en makbul amel, bir mümini sevindirmek, kederini gidermek, borcunu ödemek veya karnını doyurmaktır.) (Beyheki)
Müslüman, baştan sona faydalı kimse demektir. O hâlde, diğer Müslümanlara elinden gelen yardımı yapmalıdır! Peygamber efendimiz buyurdu ki: (Şu iki şeyden daha kötüsü yoktur: Allah’a şirk koşmak ve Onun kullarına zararlı olmak. Şu iki hasletten de daha üstünü yoktur: Allah’a iman etmek ve Onun kullarına faydalı olmak.) (Deylemî)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mübarek ramazan şerefli​ bir aydır... 20 Mart 2024 | 6 Okunma Masonlar ve İngilizler 31 Ocak 2024 | 19 Okunma İslâmda ilk fitneyi çıkaran Yahudi!.. 03 Ocak 2024 | 500 Okunma İngilizlerin İslam düşmanlığı 05 Ekim 2022 | 239 Okunma İslâm düşmanlarını bize kahraman olarak tanıtanlar 28 Eylül 2022 | 853 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar