İslâmın ilk emri, önce ilim öğrenmektir...

İlmihâl kitâbı okumayan, dînini öğrenemez. Dînini öğrenmeyenin dîni, îmânı gider. Din düşmanlarının yalanlarına aldanıp kâfir olur. Genç kardeşlerimize altın...

İlmihâl kitâbı okumayan, dînini öğrenemez. Dînini öğrenmeyenin dîni, îmânı gider. Din düşmanlarının yalanlarına aldanıp kâfir olur.

Genç kardeşlerimize altın öğütler -21-

Sevgili gençler! İslâmın emrettiği din ve fen bilgilerini öğrenmeye çok ehemmiyet veriniz! Sevgili Peygamberimiz “aleyhisselâm”, (Beşikten mezâra kadar ilim tahsîl ediniz) ve yine, (İlmi arayınız, velev ki, Çin’de olsa bile!) buyurdular. Dünyânın en uzak bir yerinde ve kâfirlerde olsa dahi, gidip onlardan ilim öğrenmelidir. Hele bugün, ilim ve fen sahibi bir kimsenin, bir veya birkaç yabancı dil öğrenmesi zaruret hâlini almıştır. Bir hadîs-i şerîfte, (Bir kavmin dilini öğrenen, onların zararlarından korunmuş olur) buyuruluyor. Bunun içindir ki, gençlerimizin yabancı dil öğrenmeleri faydalı olup, sevap kazandıran çok işlere sebep olabilir.

İlim meclisine gitmenin ve âlimlerle oturmanın fazîlet ve derecesi çok büyüktür. Resûlullah “sallallahü aleyhi ve sellem” buyurdu ki: (Bir kimse din âlimlerinin ve sâlihlerin [yani İslâmın beş şartını devam üzere yapanların] yanına gitse, her bir adımına Hak teâlâ, kabul olmuş nâfile bir hac sevâbı ihsân eder. Zira, âlimleri ve sâlihleri Hak teâlâ sever. Allahü teâlânın evi olsaydı, bu kimse o evi ziyâret eyleseydi, ancak bu sevâbı kazanırdı.)

Peygamber Efendimiz buyurdu ki: (Yâ âlim veya müteallim [yani talebe] veyahut bunları dinleyici ol! Bu üçünden olmayıp dördüncüsünden olursan, [yani hiçbirinden olmazsan] helâk olursun.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mübarek ramazan şerefli​ bir aydır... 20 Mart 2024 | 5 Okunma Masonlar ve İngilizler 31 Ocak 2024 | 17 Okunma İslâmda ilk fitneyi çıkaran Yahudi!.. 03 Ocak 2024 | 498 Okunma İngilizlerin İslam düşmanlığı 05 Ekim 2022 | 238 Okunma İslâm düşmanlarını bize kahraman olarak tanıtanlar 28 Eylül 2022 | 852 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar