Suriye’de çarşı karıştı, Türkiye tezleri ile faaliyetleri tutarlı olan tek ülke

Suriye’de özellikle Astana sürecinin devamı olan Soçi’deki 3’lü zirvenin ardından “Siyasi çözüm için güçlü adımlar’ atılmaya başlamıştı ki bir el devreye girdi....

Suriye’de özellikle Astana sürecinin devamı olan Soçi’deki 3’lü zirvenin ardından “Siyasi çözüm için güçlü adımlar’ atılmaya başlamıştı ki bir el devreye girdi. Belki de bir kaç el demek gerekir.

Soçi’de Ocak ayı sonunda toplanan Suriye Ulusal Kongresi’nden önemli sonuçlar çıkacak diye bir beklenti  de oluşmuştu. Ancak çatışmasızlık alanlarından Türkiye’nin garantörlüğüne bırakılan  İdlilp’in Esad güçlerince bombalanması, süreci seketeye uğratan nedenlerden biridir.

Dahası İdlip’teki bazı terörist gruplar Amerika’nın kışkırtmasıyla insansız hava araçlarıyla Rus üssüne saldırı düzenlendi. Bu olaylar Soçi Kongresi’nde beklenen neticenin alınmamasına neden oldu. Acilciler’in ele başı Mihraç Ural’ın Soçi’de görüntü vermesi falansa işin çoktan çığıırından çıktığının işaretiydi.

Suriye’de siyasi çözüme yaklaşıldıkça tarafların alan hakimiyeti için silahlara sarıldığı gerçeği ile karşı karşıyayız.

Suriye’nin kuzeyinde Amerika’nın yardım ve desteği ile bir terör koridoru kurulmak isteniyor. PYD/YPG-PKK’nın zorla ele geçirdği alanları tahkim etmeye başlaması, Amerika’nın 5 bin TIR silahla teröristleri donatması, dahası o silahların bir kısmının bizim sınırlarımız içinde insanlarımızı katletmesi, şehit etmesi Türkiye’nin kabul edebileceği bir şey değil.

Rusya ve İran’ın desteklediği rejimin siyasi çözüm öncesi İdlip, Doğu Guta gibi muhaliflerin elinde bulunan bölgeleri nüfus alanına dahil etme arzusu da görülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar