Suriye’de birkaç Fırat Kalkanı daha gerekli

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bir kaç gündür Fırtına obüsleriyle Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör örgütü YPG mevzilerini vuruyor. Sınırımızda askeri hareketlilik arttı… Ve...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bir kaç gündür Fırtına obüsleriyle Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör örgütü YPG mevzilerini vuruyor. Sınırımızda askeri hareketlilik arttı… Ve Türkiye’nin yakın bir gelecekte Afrin’e kara harekatından söz ediliyor.

Önce hatırlatma… Afrin denen bölge, YPG’nin elinde. Ancak buradaki YPG’liler Amerikan bayrağı altına sığınanlardan değil. Bölge Rusya’nın himayesinde.

***

Hatırlayın 3 Mayıs 2017’de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ile görüşmek üzere Soçi’ye gittiğinde, elindeki dosyada PYD militanları ile Rus askerlerini birlikte gösteren fotoğraflar da vardı. Rusya bayrağının Afrin’de görüntülenmesi Putin’e sorulmuştu.

Dönüş yolunda aralarında benim de olduğum gazetecilere bu konuda açıklama yapan Cumhurbaşkanımız, “Sayın Putin’e bu fotoğrafları verdik. Bizim askerimizin böyle bir şeyin içinde olması mümkün olamaz. Buna rağmen bu fotoğrafları inceleyeceğim, dedi” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soçi seyahati aynı zamanda Türkiye’nin Amerika ile Rusya’nın Suriye konusunda bir görüş birliği var mı yok mu, onu tespit etmek ve ona göre adım atabilmesi içindi.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar