“Soykırım” tasarısına evet diyenler İstanbul’daki kaçak Ermeniler hakkında ne biliyor

Yıllardır Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi kabul törenlerine katılıyorum ve o törenlerde özellikle dini azınlık temsilcilerine gösterilen ihtimama şahit oluyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu törenlerde...

Yıllardır Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi kabul törenlerine katılıyorum ve o törenlerde özellikle dini azınlık temsilcilerine gösterilen ihtimama şahit oluyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu törenlerde mutlaka cemaat temsilcileriyle görüşüyor, onların hatırlarını soruyor, gönüllerini alıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Beştepe’deki Kabul Töreni’nde de aynısı oldu.

Bunu niye hatırlattığımı anlatacağım ama öncesinde biliyorsunuz aynı gün Amerikan Temsilciler Meclis’i ani bir kararla “Ermeni soykırımı” tasarısını hem de 400’ün üzerinde bir oy ile kabul etti.

Tasarının kabulünün, Türkiye’yi “Ermeni Soykırımı” iddiaları üzerinden köşeye sıkıştırmak olduğu muhakkak, ama gerçeklerden çok uzak ve tutarsız.

Zaten oylamada çekimser oy kullanan Demokrat Parti Milletvekili Müslüman İlham Omar, tasarıyı “siyasi bir sopa” olarak nitelendirdi. Omar, Amerika’nın kirli geçmişini de hatırlattı. “ABD’nin köle ticaretini ve Amerikan yerlilerinin katledilmesini resmen tanıması gerektiğini” söyledi.

Tasarının Türkiye’nin Suriye’de YPG/PKK’ya karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile doğrudan ilişkisinin olduğunu anlamamaksa safdillik olur.

Temsilciler Meclisi yani Amerikan Meclisi’nin alt kanadı 19 yıldır geçmeyen tasarıyı kabul ederek hem Türkiye’ye hak etmediği bir suçlama yöneltmiş oldu hem Amerikan iç siyasetinde Trump’a yönelik bir salvo verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar