Siyaset mühendislerinin 2019 varyasyonları

2019 senaryoları üzerine kafa yoranların “ne yapmak” istediğine ilişkin ipuçları “kırıntı” olarak kamuoyuna yansıyor. O kırıntıları takip ettiğimizde “siyaset mühendisleri”nin...

2019 senaryoları üzerine kafa yoranların “ne yapmak” istediğine ilişkin ipuçları “kırıntı” olarak kamuoyuna yansıyor. O kırıntıları takip ettiğimizde “siyaset mühendisleri”nin bu millete ve iradesine yönelik nasıl bir yönlendirme içinde olduklarını görebiliyoruz.

SONAR’ın Başkanı Hakan Bayrakçı 7 Haziran 2015 seçimlerine gidilirken, twitter hesabından sıralı twitler atmış ve Ak Parti’yi tek başına iktidar yapmamanın formülünü(!) ilan etmişti. Bayrakçı’ya göre, HDP yüzde 11’in üzerinde oy alırsa ve Meclis 4 partili olursa Ak Parti birinci parti olsa da tek başına iktidar olamıyordu.

Gerçekten de 7 Haziran 2015 seçim sonuçlarına baktığımızda HDP yüzde 13 ile 4’ncü parti olarak Meclis’e girdi. Ak Parti yüzde 41 oy ile birinci parti oldu ama iktidar olamadı. (O dönemde HDP’nin Beyaz Türklere nasıl pazarlandığını hatırlayın lütfen.)

Bugün aynı isim yeni bir formül öneriyor muhalefete. Meral Akşener’in parti kurması ve 2019 seçimlerine girmesini öneriyor.

Barajı aşan bir Akşener partisinin Ak Parti’nin oylarını böleceğini hesaplıyor.

Bitmedi. Bir önerisi daha var. Daha önce burada yazdım. “Naftalinlenip saklanan” bir cumhurbaşkanı adayını sahaya sürüyor. O aday CHP’li İlhan Kesici! Gerçi, Engin Ardıç İlhan Kesici’nin “çatı aday” İhsanoğlu kadar bile oy alamayacağını söylüyor ama yine de Sayın Erdoğan’ı iktidardan alaşağı edecek bir “formül” olarak İlhan Kesici ismi aynı isim tarafından bir kez daha telaffuz ediliyor. Dolaşım katsayısı artırılıyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar