Seçimler öncesi CHP içindeki bir yapı, kurdukları cepheyi tahkim ediyor

“Oy ve Ötesi” bugünlerde ne yapıyordur hiç düşündünüz mü?2013’tei Gezi provokasyonundan sonra örgütlenen bir yapıdır Oy ve Ötesi. Ve bu yapı, Türkiye’de uluslararası...

“Oy ve Ötesi” bugünlerde ne yapıyordur hiç düşündünüz mü?

2013’tei Gezi provokasyonundan sonra örgütlenen bir yapıdır Oy ve Ötesi. Ve bu yapı, Türkiye’de uluslararası bağımsız gözlemcilerin bile takdirini kazanan “seçim güvenliği” konusundan kurulduğundan bu yana hep “olumsuz” raporlar hazırlayan bir derneğe dönüşmüştür.

Oy ve Ötesi tıpkı “Birleşik Haziran Hareketi” gibi, tıpkı 10 Aralık Hareketi gibi, CHP’nin dönüşümü ya da Yeni CHP, için olağan üstü çaba sarf etmiştir.

Bugün acaba Oy ve Ötesi, Birleşik Haziran Hareketi ve 10 Aralık Hareketi ne yapıyordur diye kafa yorarken, cevabın bir kısmını dün Cumhuriyet gazetesinden öğrenmiş olduk.

Öğrendiğim cevaba gelmeden önce, söz konusu yapıları biraz daha tanıyalım isterim.

Oy ve Ötesi, Gezi’nin mahsulü bir sivil toplum kuruluşu.Kendilerini, “Taban hareketi olarak gelişen ve sandık güvenliği için Türkiye çapında binlerce kişilik gönüllü ordusundan oluşan bağımsız sivil inisiyatiflerinden biri” olarak tanımlıyorlar.

Ve, “2014’ten itibaren Türkiye’de seçim güvenliğinin azaldığı”algısı üzerinden kuruluş gerekçesi ileri sürüyorlar. Binlerce “gönüllü” ile kendi kurdukları seçim ağı üzerinden sonuçları ilan etmeye kalkışıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 555 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 475 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 681 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 403 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar