Sayın Kılıçdaroğlu çok mu nüktedan yoksa milletin aklıyla alay mı ediyor

Millet İttifakı’nın iki büyük ortağı arasındaki HDP çatlağı artık bugün daha da derinleşmiş görünüyor

Bir önceki yazıda, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Millet İttifakı ve paydaşları arasında yaşanan tartışmayı “Muhalefette işler hohol olmuş” şeklinde yorumlamıştık.

Tespitimiz bazı okuyucularımız tarafından biraz erken, biraz aceleci yorum olarak değerlendirilmişti.

Ancak, CHP lideri Sayın Kılıçdaroğlu’nun hafta sonu peş peşe yaptığı açıklamalar Millet İttifakı ve paydaşları arasındaki ilişkinin bizim tespitimizin çok daha ötesinde “çetrefilli” bir hal aldığını gösteriyor.

***

Erdoğan’ın karşısına, muhalefetin ortak adayı mı Millet İttifakı’nın ortak adayı mı çıkacak sorusu CHP ve İyi Parti arasındaki gerginliği tırmandırırken... CHP içindeki tarafların da pozisyonlarını zora soktu.

HDP’nin de oy verebileceği bir CHP adayını Millet İttifakı’na empoze etmek isteyenin sadece Kılıçdaroğlu olmadığı ortaya çıkınca işler arapsaçına döndü.

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar