Sabır, savaş, zafer… “Türkler topyekûn savaşır”

Sabırla bekledik. Amerikan bayrağıyla poz vereni de küstahça konuşanı da çatal dilleriyle ortalığı zehirleyeni de gördük. Ama sabırla bekledik.Bütün tezlerimizi, hiçbir gizli ajandamız olmadan...

Sabırla bekledik. Amerikan bayrağıyla poz vereni de küstahça konuşanı da çatal dilleriyle ortalığı zehirleyeni de gördük. Ama sabırla bekledik.

Bütün tezlerimizi, hiçbir gizli ajandamız olmadan açık açık ilan ettik. “Suriye’de kan dursun, savaş bitsin, insanlar güvenle ülkelerine dönsün” dedik. “Güneyimizde terör koridoru istemiyoruz” dedik. “Buna müsaade etmeyeceğiz” dedik. Sözümüzü hem kamuoyuna hem muhataplarımıza söyledik. Kapalı kapılar ardında söylediklerimiz ile ekranlarda söylediklerimiz arasında çelişki yaşamadık. Tezada düşmedik. Hep aynı tezi, hep aynı duruşu sergiledik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dı konuşan. Sesimizdi o bizim. Ve sabırla bekledik.

FIRAT’IN DOĞUSUNA GİRDİK SEN DE MAL MAL BAK

Rojova Devrimi diye bir hülyaya kapıldılar. Suriye’nin kuzeyinde sözümona kantonlar kurdular. Onlar gibi düşünmeyen, onlar gibi inanmayan Kürtleri, Arapları, Ezidileri, Hıristiyanları, Türkmenleri topraklarından sürdüler. Bu kantonları birleştirmek için Fırat’ın batısına yöneldiler. “YPG Fırat’ın batısına geçecek sen de mal mal bakacaksın”diyen çatallı dil ile cüretkarlık yaptılar. Bu süreçte Amerika’nın gönüllü kara gücü oldular. Devrim yapıyorlardı sözümona… Marksist Leninist bir örgüttüler sözümona… Ama Amerika’nın koluna girdiler. DEAŞ ile mücadele bahanesiyle Amerika’nın gönüllü askeri oldular. Amerikan askerleriyle görüntü verdiler. Onların 30 bin TIR ile ellerine tutuşturduğu silahları Türkiye’ye doğrulttular. Suriye’de kurdukları kantonların benzerini Türkiye’de de kurmaya kalkıştılar.

Sabrımız 2015’te taştı. Nusaybin’de, Cizre’de, Diyarbakır Sur’da kazdıkları çukurlara PKK’lıları gömdük. 2016’da 15 Temmuz darbe ve iç işgal girişimini püskürttükten 40 gün sonra DEAŞ belasını Cerablus’ta, El Bab’ta Fırat Kalkanı ile temizledik. 2018’in Ocak’ında Zeytin Dalı Harekâtı ile Afrin’de sözümona birleştirilen kantonlarla oluşan koridorun batı ucunu kopardık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar