Rabia bir FETÖ’yü bir de Kılıçdaroğlu’nu rahatsız ederse…

Mısır’da Rabia Meydanı’nı dolduran bir milyon insan ile dayanışma içinde olduğumuzu anlatmak için Ülke Tv’nin logosunun yanına bir de Rabia işaretini koymuştuk, 2013 yılının Ramazan...

Mısır’da Rabia Meydanı’nı dolduran bir milyon insan ile dayanışma içinde olduğumuzu anlatmak için Ülke Tv’nin logosunun yanına bir de Rabia işaretini koymuştuk, 2013 yılının Ramazan ayında.

Rabia işareti, dönemin Başbakanı Erdoğan tarafından da her fırsatta kullanıldı. Nihayetinde Mısır’da kanlı darbenin ardından Rabia işareti mazlumların sembolü olarak hala tedavülde.

Rabia işareti en son 21 Mayıs’taki Ak Parti 3. Olağanüstü Kongresi’nde değiştirilen tüzüğe girdi. “Tek bayrak, tek millet, tek devlet, tek vatan” olarak.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından, Türkiye’de bu dört ana unsuru ifade etmek için kullanılıyor; Rabia işareti…

Bunu en iyi bilmesi geren de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yken…

Katar krizini yorumladığı ilk açıklamasında, “Katar, İhvan’a desteğini çekmeli. İhvan’ı destekleyecek siyasetten Ak Parti uzak durmalı. Aynı şekilde de ‘Rabia’ simgesinden de vaz geçmeli, çünkü Müslüman dünyanın (Mısır, Suudi Arabistan, BAE’yi kast ediyor) terör örgütü olarak gördüğü İhvan’ın simgesini Ak Parti’nin simgesi haline getiriyorsunuz” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 555 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 475 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 681 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 403 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar