Profesyoneller, terörün çanına ot tıkıyor

Afrin Zeytin Dalı Harekatı aynı zamanda nesilden nesile anlatacağımız “kahramanlık” ve “özveri” hikayeleriyle dolu.Bunlardan en sonuncusu geçtiğimiz hafta Keltepe’deki çatışma esnasında...

Afrin Zeytin Dalı Harekatı aynı zamanda nesilden nesile anlatacağımız “kahramanlık” ve “özveri” hikayeleriyle dolu.

Bunlardan en sonuncusu geçtiğimiz hafta Keltepe’deki çatışma esnasında yaşandı. Tünellerden sızan PYD/YPG-PKK teröristleri ile Mehmetçik göğüs göğüse savaştı. 8 Mehmetçik şehit düştü. Çatışma esnasında öyle anlar oldu ki mesafe “el bombası” menziline kadar düştü. Yani 20 metreye kadar.

İşte o anlarda, bir bölük komutanının savaş uçakları ve fırtına topları için telsizden, “Gerekirse bizi de vursun ama teröristlerin hepsi burada imha olsun” dediği ortaya çıkmıştı.

Buna benzer kahramanlıklar 90’lı yıllar boyunca devam eden terörle mücadelede de çok sık yaşandı.

Abdullah Ağar’ın, “Ölüm Dağları Bekler Cudi Dağı” isimli kitabında da benzer olaylar anlatılır.

Biri şöyledir: Bir üsteğmenin, PKK’lı teröristlerle göğüs göğüse muharebeye tutuşulduğu esnada yardıma gelen helikopter pilotu devre arkadaşına, “Üzerime at devrem. Üzerime at. At ki senin roketinle şehit olayım devrem. Bu şerefsizlerin mermisiyle ölmeyeyim…” dediği hadisedir. Olay aynıyla vakidir. Olayı yaşayan pilot, üsteğmen ve askerlerinin olduğu alanı ateş altına almaz, alamaz! Fakat üst teğmen şehit düşer.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar