Özgüvenimize saldıranlara karşı dirençli olalım

Amerika terör örgütleri ve “düşmanlaştırdığı siyasetçiler” üzerinden bölgemizi dönüştürmeyi hedefliyor. Uzun vadeli stratejik hedefleri konusunda Amerika’nın geri adım atma...

Amerika terör örgütleri ve “düşmanlaştırdığı siyasetçiler” üzerinden bölgemizi dönüştürmeyi hedefliyor. Uzun vadeli stratejik hedefleri konusunda Amerika’nın geri adım atma olasılığı şimdilik gözükmüyor.

Obama’nın gitmesinden sonra özellikle Ortadoğu politikasında bir değişiklik bekledik. Ancak Trump’la birlikte Amerikan iç savaşı kızıştı. Ve Trump Amerika’nın uzun vadeli Ortadoğu stratejik hedefleri konusunda Obama gibi düşünmeye başladı.

Yeni Şafak’tan Abdullah Muratoğlu’nun son dönemde yazdığı yazıları okuduysanız eğer, Amerikan iç savaşının nasıl bir hal aldığını da görebiliyor olmalısınız. Trump seçim vaatlerinden bir bir geri adım atıyor. Amerikan müesses nizamı kazanıyor.

Amerika’nın ta 1990 1’nci Körfez Savaşı’ndan başlayarak yürüttüğü “parçalanmış Ortadoğu projesi” adım adım hayata geçirilmek isteniyor.

Condoleezza Rice, 2003’ün 7 Ağustos’unda “Ortadoğu’da 22 ülkenin sınırları değişecek” demişti. “Buna Türkiye de dahil” diye de eklenmişti.

Hatırlayın Stockholm’e yerleşen Cengiz Çandar da bir söyleşide, “Ya Türkiye Kürt meselesini çözecek, ya da Kürt meselesi Türkiye’yi” diyerek sahibinin sözcülüğünü yapmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar