Öcalan’ı İmralı’ya diri diri kaç kez gömdüler

Bu köşede defalarca dile getirdiğimiz bir gerçek, bugün bir kez daha gündemimizde. Hatırlayanlar olacaktır muhakkak, “Çözüm süreci” masasının PKK tarafından tekmelendiği günlerde...

Bu köşede defalarca dile getirdiğimiz bir gerçek, bugün bir kez daha gündemimizde. Hatırlayanlar olacaktır muhakkak, “Çözüm süreci” masasının PKK tarafından tekmelendiği günlerde dillendirdiğimiz ve defalarca bu köşeye taşıdığımız iddiamız şuydu:

“Kandil ve HDP, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ı İmralı’ya diri diri gömdü!”

İddiamızın birçok ispatı var. Ama önce bugünkü durumu özetleyelim.

HDP’ye yönelik kapatma davası parti içinde ve PKK’da tartışma konusu.

Geçtiğimiz günlerde Ayhan Bilgen’in partiden ayrılırken yaptığı eleştiriler sadece ona ait değil, parti içinde epeyce destekçisi var.

Öte yandan HDP milletvekili Semra Güzel’in terörist sözlüsüyle PKK kampındaki görüntüsü ortaya çıktı. HDP’nin kapatma davası yeniden hatırlandı. Ve HDP’lilere yönelik dokunulmazlık dosyaları Semra Güzel başta olmak üzere Meclis gündemine yeniden geldi.

Tam da böyle bir ortamda Cumhurbaşkanı Erdoğan son grup toplantısında terör örgütü elebaşı ile eski eş başkan arasındaki güç mücadelesine atıf yaptı.

O zaman size kısaca HDP ve PKK’nın Öcalan’ı İmralı’ya diri diri gömdüğünün kısa tarihçesini hatırlatayım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar