Muhasebe, beklenti: Kabus ile umut arasında geçen bir yıl

Ömür akıp gidiyor. Bir yıl daha bitti. Yen bir yılın ilk günündeyiz. 2018 bazen kabus, bazen zafer demekti. Afrin Zeytin Dalı Harekatı’nda bayrağımız Afrin kent merkezinde dalgalandığında ne kadar...

Ömür akıp gidiyor. Bir yıl daha bitti. Yen bir yılın ilk günündeyiz. 2018 bazen kabus, bazen zafer demekti. Afrin Zeytin Dalı Harekatı’nda bayrağımız Afrin kent merkezinde dalgalandığında ne kadar gururlandıksa, Ağustos ayında dolar üzerinden yürütülen ekonomik saldırı karşısında o kadar üzüldük.

Kah sevinç, kah hüzündür hayat. Hiçbir zaman ne sevinç üzerine ne hüzün üzerine yaşarız. Allah’ın bir lütfudur da aynı zamanda bu. Çünkü biz insanız ve halden hale geçmektir fıtratımız.

Yeni bir yılın ilk gününde, geçmiş yılın muhasebesi ve geleceğe umudumuzu tazelemek düşüyor payımıza.

2018’de ekonomide dolar üzerinden yapılan operasyonun etkisini sanırım 2019’un ilk çeyreğinde daha çok hissedeceğiz.

Buna mukabil, her şeye rağmen Türkiye’nin emin adımlarla menziline yürüyüşünün devam ediyor olması umudumuzdur.

Günlük politik manevraları bir kenara bırakırsak siyasi istikrarımız sürdüğü sürece ekonomideki olumsuz hava da 2019’un yarısından itibaren dağılacaktır. İnancım budur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar