Millet İttifakı yeniden şekillenirse, “kurmay akıl” devreye ne şekilde girecek

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Hasan Öztürk’ün bugünkü (18.01.2022) ‘’ Millet İttifakı yeniden şekillenirse, “kurmay akıl” devreye ne şekilde girecek’’ başlıklı yazısı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 2 hafta içerisinde olağanüstü bir performansla görüşme trafiği gerçekleştirdi.

Trafiğin bir ucunda, İstanbul’un belediye başkanı, diğer ucunda CHP lideri Kılıçdaroğlu var. Yelpaze geniş, bir ucunda HDP eş Başkanları, diğer ucunda İyi Parti lideri Akşener.

Bu görüşme trafiğinde neler var sorusunun cevabını kısmen almış olduk. Sayın Davutoğlu’nun katıldığı yayınlarda, “geniş tabanlı ittifak”tan söz etmesi, “İttifakların değişeceği”ne yönelik açıklamaları bu ipuçlarıyla dolu.

Dışarıdan bir gözlemci olarak baktığımda Sayın Davutoğlu’nun, Millet İttifakı’na, “Ben sizin kurmay aklınız olabilirim” dediğini düşünebilirim. Yine, “Şayet benim kurguladığım haliyle ittifakın ismini değiştirip, yeni eklemlemeler yaparsak, Erdoğan’ı devirebiliriz” demiş olduğunu da düşünebilirim.

Tabii ki bizimkisi sadece zan. Kapalı kapılar ardında konuşulanları, konuşanlar bilir. Bir de Allah.

Ama Davutoğlu medyasına baktığımızda, “Millet İttifakı”na doğrudan göndermeler yapıldığını ve “Mecbursunuz! Hocamızın dediğine geleceksiniz, yoksa kazanmayı unutun” serzenişleriyle dolu olduğunu görürsünüz.

Hatta bir köşe yazısı şöyle bitiyor: “Hayal kırıklığına uğrayabilirler. Hem de hepsi birden.”

Millet İttifakı’nın yeniden yapılanması gerektiğini ve bu yapılanmanın “kendi perspektifleriyle” olması gerektiğini söyleyen bir Davutoğlu var. Bakalım şu anda Millet İttifakı’nı oluşturanlar bu “talebe” nasıl karşılık verecekler, hep birlikte göreceğiz.

AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU, ERDOĞAN YIKILSIN DA NASIL OLURSA OLSUN NOKTASINDA

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 558 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 482 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 688 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar