Manifesto ya da ahidname: Allah’ı (cc) şahit tutarak büyük yürüyüşe devam etmek…

“Ahdim olsun ki…” diye başladığı sözlerini, salonda bulunanlarla birlikte “Yemin olsun ki…” diye sürdürdü. “Yemin olsun, yolumuzdan dönmeyiz. Yemin olsun hedeflerimizden vaz geçmeyiz. Yemin olsun...

“Ahdim olsun ki…” diye başladığı sözlerini, salonda bulunanlarla birlikte “Yemin olsun ki…” diye sürdürdü. “Yemin olsun, yolumuzdan dönmeyiz. Yemin olsun hedeflerimizden vaz geçmeyiz. Yemin olsun kardeşliğimize helal getirmeyiz” diye salondakilerle ahidleşti.

Ahidleşmek, sözleşmek yani. Bir antlaşmaya varmak da diyebiliriz. Bir mutabakat da diyebiliriz aslında.

Verilen kararın arkasında durma iradesi şeklinde de anlatılabilir.

Ama daha çok “Ben size verdiğim sözden geri durmam” demenin bir başka hali.

Ahidleşmek, bir konuda irademiz ile sözleşmektir. Cesaretimizle bu sözde durmaktır. Verdiğimiz sözün gereğini ahlakla, erdemle yerine getirmektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Haziran seçimleri öncesi ilan ettiği manifestonun sanırım en önemli anahtar kelimesi “ahid”, meydan okuması “Ahdim olsun ki…” cümlesidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar