Kemal Bey’in dostları İBB Başkanı’nı ıskartaya çıkarttı

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Hasan Öztürk'ün bugünkü (10.05.2022)''Kemal Bey’in dostları İBB Başkanı’nı ıskartaya çıkarttı'' başlıklı yazısı.

“Hafıza ı beşer nisyan ile maluldür” demiş atalarımız. O yüzden, zaman zaman hafıza tazelemekte, hatırlama ve hatırlatmakta fayda var.

İstanbul’un Belediye Başkanı, 2019 yerel seçimlerinde hem “Bu Ak Parti’ye bir ders verelim” diyenlerden hem HDP’lilerden hem de blok olarak CHP ve İyi Partililerden oy aldı.

Ama 29 Mart seçiminde sandıklardaki “şaibe”yle ilgili Ak Parti, oyların sayımını tekrar sağlayabilseydi seçimi kazanma ihtimali bize göre yoktu.

Ak Parti’nin itirazı ya da itiraz etme biçimi İl Seçim Kurulu’ndan dönünce konu Yüksek Seçim Kurulu’na gitti. Ve Ak Parti o an seçimi kaybetti. 24 Haziran’daki ikinci seçimde 800 bin farkla seçimi kazandı.

“Mazbatamı verin. İşimiz çok” diye ortalarda dolanan, Anıtkabir defterine “İBB Başkanı” diye imza atan belediye başkanı, mazbatayı alır almaz soluğu Bodrum’da aldı.

DÜN İBB BAŞKANI’NA SESSİZ KALANLAR BUGÜN NEDEN YERDEN YERE VURUYOR?

Sel oldu yoktu. Yağmur yağdı, gök çatladı yoktu. İstanbullular alt geçitlerde öldü. Yoktu. Ama o günlerde “seçim sarhoşu yandaşları” hiç oralı olmadı. Onlar da yoktu!

“Tatil bana çok yakışıyor” deme şımarıklığını gösterdi. Bugün Trabzon’daki otobüs fotoğrafına söz söyleyenler, Bodrum’daki yat fotoğrafına bir cümle eleştiri getirmedi.

CHP’nin 2018 Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce bir sonraki seçimde yeniden aday olabileceğine dair bir çıkış yapınca…

İstanbul’un Belediye Başkanı’nın danışmanı, “Mekanın sahibi geldi” diyerek o günden Cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etti. Bugün onu yerden yere vuranlar o gün alkış tuttu.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın siyasetini beğendiğini hiç gizlemedi. İlk ziyaretini Diyarbakır’a yaptı. Diyarbakır Anneleri’ne uğramadan döndü.

Ama Demirtaş’ın kitabının tiyatro oyununa eşini gönderdiğinde, “Benim eşim üniversite mezunu nereye gideceğini bilir” diye üstenci bir dil kullanmayı tercih etti. Demirtaş’ın dağda PKK saflarındaki terörist kardeşi Nurettin Demirtaş’ın kitabını İBB büfelerinde satmaktan geri durmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar