İktidar zenginden alıp fakire verdikçe hop oturup hop kalkan cin fikirli muhalefet yancıları

Oğlu babasına seslenmiş, “Baba hırsızı yakaladım!” Baba cevap vermiş, “Getir oğlum.” Oğlu babasına yeniden seslenmiş, “Gelmiyor baba.” Baba devam etmiş, “Sal gitsin.” Oğlan cevap...

Oğlu babasına seslenmiş, “Baba hırsızı yakaladım!”

Baba cevap vermiş, “Getir oğlum.”

Oğlu babasına yeniden seslenmiş, “Gelmiyor baba.”

Baba devam etmiş, “Sal gitsin.”

Oğlan cevap vermiş, “Gitmiyor baba!”

Bir kesim var ki bu memlekette. Bir şey yapıyorsunuz, “Neden yapıyorsunuz” diye başlıyor eleştiriye… Sonra “Bir şeyi yapmıyorsunuz. Neden yapmıyorsunuz” diye devam ediyor.

“Peki arkadaş, ne istiyorsunuz” diye sorduğunuzda verdikleri cevap sizi şaşırtmaktan öteye geçmiyor.

Birçok örnek verebiliriz ama gereksiz…

Sadece, o sırf eleştirmek için eleştiren ve “ne gelen, ne de giden” hırsızın hikayesi gibi bir hikayenin kahramanları bunlar.

Bakın o kesimin gazetelerinden birinin dünkü manşet haberinin spotu neydi?

“Pandemiyi desteksiz geçiren, cebi zamlarla delinen vatandaşın geçim sıkıntısı seçim gündemi ısınınca akıllara geldi. Asgari ücretliye iyileştirmeden, küçük esnafa yeni fona kadar vatandaşa nefes paketleri hazlındandı. Ancak sandık cömertliği ‘Madem destek verilebiliyordu şimdiye kadar neden beklendi” eleştirilerine yol açtı.”

İsterseniz bir daha okuyun!

Yukarıdaki baba-oğul hikayesinden ne farkları var. “Getir oğlum”, “Gelmiyor”, “Sal gitsin”, “Gitmiyor!”

NİFAK TOHUMU SAÇAN MEDYA

Muhalefet etmek, herkesin anasının ak sütü gibi helaldir. Siyasi rekabet ahlaklı yapılırsa sonunda topyekun millet kazanır, memleket kazanır. Eleştiri, hem rakibinizi hem sizi diri tutar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar